Home » Administratie » Ghișeu desființat pentru o mai mare… operativitate

Ghișeu desființat pentru o mai mare… operativitate

de Marian MOCANU

Ghișeul mobil din municipiul Bârlad care prelua cereri pentru emiterea de pașapoarte va fi închis până la jumătatea lunii septembrie. Bârlădenii și locuitorii din comunele limitrofe care doresc pașaport vor trebui să se deplaseze la Vaslui, unde, în fiecare zi de marți, va fi deschis un ghișeu special pentru ei. Măsura a fost luată în numele unei creșteri a operativității rezolvării cererii masive din această perioadă!

serviciul de pasapoarte (2)Conform unui comunicat de presă transmis de Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple al județului Vaslui, prin intermediul Instituției Prefectului Vaslui, activitatea ghișeului mobil care prelua cereri în municipiul Bârlad în zilele de marți, din două în două săptămâni, va fi suspendată până pe data de 15 septembrie 2015 inclusiv.

„Această măsură a fost luată ca urmare a faptului că, în lunile iulie și august, se așteaptă un flux crescut de cetățeni care vor apela la serviciile instituției noastre și, în acest mod, vom putea prelua un număr mai mare de cereri pentru pașapoarte. Cetățenii municipiului Bârlad și din împrejurimile acestuia vor beneficia în fiecare zi de marți a săptămânii, începând cu data de 21.07.2015, de un ghișeu de preluare cereri, înființat special pentru ei, la sediul Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple din municipiul Vaslui”, se arată în comunicat.

Motivația închiderii acestui ghișeu mobil este cel puțin ilară, invocându-se nu doar motive de personal dar „și pentru o mai mare operativitate”. Care este operativitatea, când zeci, poate sute de bârlădeni care nu au avut inspirația să-și procure până acum un pașaport sau care, plecați la muncă în străinătate, profită de cele câteva zile de concediu pentru a-și preschimba pașaportul, vor trebui să bată 100 de kilometri dus-întors pentru a depune cererile în vederea procurării acestui document? Unde mai pui că, de obicei, în această perioadă, zilnic la Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple al județului Vaslui se prezintă sute de cetățeni români, mulți dintre ei basarabeni cu dublă cetățenie veniți special în acest scop cu microbuze sau autocare.

Nu puține au fost situațiile în anii trecuți când, din cauza aglomerației, mulți dintre solicitanți au stat cu zilele doar pentru a depune documentele necesare, unii dintre ei dormind pur și simplu sub cerul liber, în fața ușii instituției. În aceste condiții, în zilele de marți, când este deschis ghișeul special instituit pentru ei, dacă bârlădenii vor fi luați „peste rând”, nu cumva vor exista proteste din partea celorlalți solicitanți?

de Marian MOCANU Ghișeul mobil din municipiul Bârlad care prelua cereri pentru emiterea de pașapoarte va fi închis până la jumătatea lunii septembrie. Bârlădenii și locuitorii din comunele limitrofe care doresc pașaport vor trebui să se deplaseze la Vaslui, unde, în fiecare zi de marți, va fi deschis un ghișeu special pentru ei. Măsura a fost luată în numele unei creșteri a operativității rezolvării cererii masive din această perioadă! Conform unui comunicat de presă transmis de Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple al județului Vaslui, prin intermediul Instituției Prefectului Vaslui, activitatea ghișeului mobil care prelua cereri în…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: