Home » Invatamant » Româna ține capul de afiș la contestații!

Româna ține capul de afiș la contestații!

de Răzvan CĂLIN

Val de contestații la bacalaureat. Nu mai puțin de 1310, contestații s-au depus anul acesta în județ, fiind un record. La centrele din Bârlad, s-au depus în total 439 de contestații. Cei mai mulți au depus la limba română și la logică. Lucrările elevilor vasluieni vor fi recorectate la Iași, iar rezultatele vor fi afișate pe 10 iulie. Anul trecut au fost depuse la nivelul județului 208 contestații, 11 elevi reușind să promoveze bacul în urma recorectării lucrărilor.

Cum era și de așteptat, proba scrisă la limba și literatura română a reprezentat și pentru candidații de la Bârlad proba cea mai spinoasă la examenul de bacalaureat din acest an. La toate cele patru centre de examen din oraș au fost depuse 439 de contestații, dintre care aproape trei sferturi sunt la limba română.

Cele mai multe contestații au fost înregistrate la centrul de examen de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” – 184 – după care urmează Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu” (unde au susîinut bac-ul și candidații de la Liceul Pedagogic „Ioan Popescu”) – 170, Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” 56, iar la Liceul Tehnologic „Petru Rareș” (aici au fost repartizați și cei de la Grupul Școlar „Marcel  Guguianu” Zorleni” și Liceul Puiești) s-au depus 29 de contestații.

„Într-adevăr, cele mai multe contestații sunt la la limba română și s epare că acest lucru e valabil pentru întreaga zonă a Bârladului. Aceeași situație am întâlnit-o și la liceul nostru. Româna este omniprezentă, după cum se vede. Mulți dintre copii au fost foarte nemulțumiți pentru că ei și-au calculat într-un fel punctajele, iar la centrele de corectare a fost cu totul altceva. Rămâne să vedem care va fi situația după analizarea contestațiilor. Dacă vor fi, cu adevărat, diferențe notabile între notele inițiale și cele finale, atunci înseamnă că undeva a fost o problemă. Dacă nu, atunci înseamnă că nu s-au autoevaluat cum trebuie”, ne-a declarat Daniela Marinescu, director adjunct al Liceul Pedagogic Bârlad.

Rezultatele finale în urma analizării contestațiilor vor fi afișate vineri, 10 iulie.

de Răzvan CĂLIN Val de contestații la bacalaureat. Nu mai puțin de 1310, contestații s-au depus anul acesta în județ, fiind un record. La centrele din Bârlad, s-au depus în total 439 de contestații. Cei mai mulți au depus la limba română și la logică. Lucrările elevilor vasluieni vor fi recorectate la Iași, iar rezultatele vor fi afișate pe 10 iulie. Anul trecut au fost depuse la nivelul județului 208 contestații, 11 elevi reușind să promoveze bacul în urma recorectării lucrărilor. Cum era și de așteptat, proba scrisă la limba și literatura română a reprezentat și pentru candidații de la…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: