Home » National » Cine sunt românii cărora li se șterg datoriile la Fisc din ultimii trei ani

Cine sunt românii cărora li se șterg datoriile la Fisc din ultimii trei ani

Unele datorii acumulate la Fisc de mai multe categorii de români în ultimii ani vor fi șterse. Prevederea este cuprinsă într-o lege votată de deputați la finele lunii iunie.

Conform proiectului aprobat de Camera Deputaților, contribuția de asigurări sociale de sănătate (CASS) pe ultimii trei ani va fi anulată din oficiu de către Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF).

 Astfel, persoanele cărora inspectorii fiscali le-au reconsiderat natura veniturilor, reîncadrându-le în venituri pentru care trebuie să se achite contribuția pentru bugetul de sănătate, vor fi scutite de datorii și de penalitățile aferente. Este vorba de persoanele care datorau contribuții de asigurări sociale de sănătate din anul 2012 și până în ianuarie 2015.

 Legea prevede că se anulează contribuția la sănătate datorată începând cu 1 ianuarie 2012 și până pe data de 31 ianuarie 2015 pentru câteva categorii de persoane: copiii până la vârsta de 18 ani, tinerii de la 18 ani până la 26 de ani, cu condiția să fi fost elevi, ucenici sau studenți, tinerii cu vârsta de până la 26 de ani proveniți din sistemul de protecție a copilului, femeile însărcinate și lăuzele, dacă nu au realizat venituri asupra cărora s-a datorat contribuția sau au avut venituri sub salariul de bază minim brut pe țară, scrie Contabilul.ro.

 De asemenea, se anulează și diferențele de obligatii fiscale principale și/sau accesorii stabilite ca urmare a recalificării sumelor reprezentând indemnizație primită pe perioada delegării și detașării de către angajații care și-au desfășurat activitatea într-o altă țară, potrivit site-ului PortalContabilitate.ro.

 În aceeași situație sunt și diferențele de taxa pe valoarea adaugată aferentă veniturilor realizate din drepturi de proprietate intelectuală, precum și obligațiile fiscale accesorii, stabilite ca urmare a depășirii plafonului și neînregistrării ca plătitor de TVA, pentru perioadele anterioare datei de 1 iulie 2015.

Sursa: money.ro

Unele datorii acumulate la Fisc de mai multe categorii de români în ultimii ani vor fi șterse. Prevederea este cuprinsă într-o lege votată de deputați la finele lunii iunie. Conform proiectului aprobat de Camera Deputaților, contribuția de asigurări sociale de sănătate (CASS) pe ultimii trei ani va fi anulată din oficiu de către Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF).  Astfel, persoanele cărora inspectorii fiscali le-au reconsiderat natura veniturilor, reîncadrându-le în venituri pentru care trebuie să se achite contribuția pentru bugetul de sănătate, vor fi scutite de datorii și de penalitățile aferente. Este vorba de persoanele care datorau contribuții de asigurări…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: