Home » Administratie » Noi controale în piețe

Noi controale în piețe

de Marian MOCANU

Acțiunile polițiștilor pentru combaterea ilegalităților ce se comit în domeniul operațiunilor economice cu produse cerealiere și de panificație continuă. Într-o singură zi, la controalele efectuate în piețe, au fost aplicate nu mai puțin de 52 de amenzi contravenționale, în valoare totală de peste 26.000 lei.

Marți, 6 iulie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au organizat o nouă acțiune de verificare a activității agenților economici și persoanelor fizice, în legătură cu modul de comercializare a produselor agricole, de patiserie și panificație, pentru protejarea populației împotriva unor practici ilicite. Verificările au avut în vedere și legalitatea efectuării transportului de mărfuri și respectarea normelor în vigoare privind traficul rutier.

Polițiștii au efectuat controale la 43 agenți economici care desfășoară activități în acest domeniu și la 22 producători agricoli individuali. De asemenea, au fost verificate și 38 de mijloace de transport, pe raza municipiilor Vaslui, Bârlad, Huși și orașului Negrești.

În urma controalelor, polițiștii au aplicat 52 sancțiuni contravenționale, dintre care 19 sancțiuni au fost date pentru activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite, polițiștii constatând alte 16 încălcări ale Legii 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol. Au mai fost date și 12 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea normelor de circulație rutieră.

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de 26.415 lei. La acțiune au participat și polițiști din cadrul structurilor de ordine publică și poliție rutieră, precum și specialiști din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică și Inspectoratului Teritorial de Muncă Vaslui.

de Marian MOCANU Acțiunile polițiștilor pentru combaterea ilegalităților ce se comit în domeniul operațiunilor economice cu produse cerealiere și de panificație continuă. Într-o singură zi, la controalele efectuate în piețe, au fost aplicate nu mai puțin de 52 de amenzi contravenționale, în valoare totală de peste 26.000 lei. Marți, 6 iulie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au organizat o nouă acțiune de verificare a activității agenților economici și persoanelor fizice, în legătură cu modul de comercializare a produselor agricole, de patiserie și panificație, pentru protejarea populației împotriva unor practici ilicite. Verificările au avut în vedere și legalitatea efectuării…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: