Home / Social / Soarele, sub lupă!

Soarele, sub lupă!

de Răzvan CĂLIN

Asociația Astronomică Sirius a derulat o activitate axată pe prezentarea principalelor fenomene ce se produc în soare.

Recent, Asociația Astronomică „Sirius” Bârlad a derulat un simpozion intitulat „Cutremure, tornade, tsunami și alte fenomene dinamice pe Soare”. Activitatea s-a derulat în cancelaria Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din Bârlad și s-a bucurat de participarea a peste 80 de elevi de la diferite instituții de învățământ din Bârlad, dar și de la Școala Gimnazială din Zorleni.

Invitat special a fost profesorul Alina Donea, doctor în matematici aplicate și astrofizică de la Centrul pentru Astrofizică Monash, Școala de Științe Matematice din cadrul Universității Monash din Clayton, Victoria, Australia.

„Cei prezenți au putut afla informații despre fenomenele deosebite care se petrec în Soare ținând cont de importanța acestuia pentru viața noastră. Au fost prezentate o serie de aspecte legate de acest subiect care este extrem de generos. Dar, am încercat să oferim cât mai multe informații, astfel încât auditoriul să își facă o imagine cât mai de ansamblu asupra ceea ce se întâmplă în soarele nostru. De asemeni, doamna Alina Donea a prezentat și dumneaei informații foarte interesante legate de acest subiect. Per ansamblu, am urmărit ca prin această acțiune să atragem cât mai mulți copii și elevi către acest domeniu atât de fascinant”, ne-a declarat profesorul Ioan Adam, președintele Asociației „Sirius”.

Simpozionul a făcut parte dintr-un proiect mai amplu al Asociației „Sirius”, intitulat „Priviți cerul înstelat” și care se derulează în cadrul Programului „2015 – Anul Internațional al Luminii”.

de Răzvan CĂLIN Asociația Astronomică Sirius a derulat o activitate axată pe prezentarea principalelor fenomene ce se produc în soare. Recent, Asociația Astronomică „Sirius” Bârlad a derulat un simpozion intitulat „Cutremure, tornade, tsunami și alte fenomene dinamice pe Soare”. Activitatea s-a derulat în cancelaria Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din Bârlad și s-a bucurat de participarea a peste 80 de elevi de la diferite instituții de învățământ din Bârlad, dar și de la Școala Gimnazială din Zorleni. Invitat special a fost profesorul Alina Donea, doctor în matematici aplicate și astrofizică de la Centrul pentru Astrofizică Monash, Școala de Științe Matematice din…

Review Overview

About Razvan Calin

x

Check Also

Primarul Boroș promite bârlădenilor un ambulatoriu extins și dotat corespunzător. Despre un nou corp de spital, niciun cuvânt, deși promitea acest lucru în urmă cu câteva luni

Spitalul din Bârlad va avea peste trei ani un ...

Se lucrează de zor la Oltenești. Autoritățile locale vor și gaze pentru locuitori.

Autoritățile locale din Oltenești continuă investițiile în infrastructură și ...

Angajatorii vasluieni și Inspecția Muncii au făcut pace la Comisia de Dialog Social

Ieri, în cadrul Comisiei de Dialog Social de la ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: