Home » Invatamant » Sute de elevi au primit note mai mari după contestații la bac

Sute de elevi au primit note mai mari după contestații la bac

de Roxana NĂSTASĂ

Vineri a fost o zi frumoasă pentru 381 de elevi din județ, care au aflat rezultatele finale ale examenului de bacalaureat. Aceștia au primit note mai mari, cu cel puțin 0,5 puncte în urma contestațiilor, procentul de promovabilitate din județ crescând de la 68,75% la 69,90%.

Șase elevi au obținut nota 10 după contestații, iar la 35 de elevi mediile au crescut peste 9, fiind după contestații 349 de elevi cu medii peste 9, spre deosebire de 314 câți erau înainte. De asemenea, în șase cazuri s-a acordat punctaj mai mare cu 1,5 puncte în urma recorectării lucrărilor. Aici este și cazul olimpicei la Limba Română, Isabela Hăulică, de la Liceul “Mihail Kogălniceanu” Vaslui care a obținut inițial 6,55 la disciplina la care a fost olimpică, iar după contestații a primit nota 9. Pe de altă parte, nu toți au avut parte de surprize frumoase vineri la afișarea rezultatelor. 60 de elevi din județ care au depus contestații au primit în urma recorectării lucrărilor note mai mici decât cele inițiale.

La nivelul județului, s-au depus în total 1310 contestații, fiind modificate 441 de note. Inițial lucrările elevilor vasluieni de la examenul maturității au fost corectate la Botoșani, iar contestațiile au fost corectate la Iași. Cele mai multe contestații au fost depuse la Limba și Literatura Română. Acum, pentru unii din elevi urmează înscrierea la facultate sau admiterea, iar pentru alții, șomajul sau străinătatea.

de Roxana NĂSTASĂ Vineri a fost o zi frumoasă pentru 381 de elevi din județ, care au aflat rezultatele finale ale examenului de bacalaureat. Aceștia au primit note mai mari, cu cel puțin 0,5 puncte în urma contestațiilor, procentul de promovabilitate din județ crescând de la 68,75% la 69,90%. Șase elevi au obținut nota 10 după contestații, iar la 35 de elevi mediile au crescut peste 9, fiind după contestații 349 de elevi cu medii peste 9, spre deosebire de 314 câți erau înainte. De asemenea, în șase cazuri s-a acordat punctaj mai mare cu 1,5 puncte în urma recorectării…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile