Home » Administratie » Apa de pucioasă, sub controlul primăriei

Apa de pucioasă, sub controlul primăriei

de Simona MIHĂILĂ

Apa de la cele 26 de puțuri dotate cu pompe electrice este dusă la laborator în fiecare lună, pe timp de vară. Recent, au fost descoperite colonii de bacterii la șase pompe, însă în limite care nu afectează sănătatea omului, asigură reprezentanții primăriei. Apa a fost întreruptă, iar puțurile, igienizate.

Primăria Bârlad va lua pe cheltuiala sa tot ce ține de reparația și întreținerea puțurilor forate existente pe domeniul public, a echipamentelor, a consumului de energie electrică pentru pompele submersibile, precum și plata analizelor fizico-chimice și bacteorologice.
Mai este nevoie de votul consilierilor locali, care se vor intruni maine, in sedinta, pentru ca, de acum înainte, toate aceste cheltuieli să fie prinse în buget.
Bârlădenii sunt mari amatori de apă de pucioasă, în momentul acesta, pe suprafața orașului existând zeci de pompe, cișmele și fântâni.
În ultimii ani, 26 de puțuri au fost dotate cu pompe electrice (submersibile), așa încât apa curge neîntrerupt, zi și noapte. A fost nevoie de aceste dotări întrucât puțurile se colmatau foarte des, motiv din care contaminarea bacteorologică a apei apărea invariabil.
„Apa de la aceste puțuri este dusă la laborator la intervale de circa o lună – o lună și jumătate pe timp de vară, din cauza coloniilor de bacterii care pot fi o amenințare pentru calitatea apei”, a declarat pentru Est News, Olga Ungureanu, șeful Serviciului de gospodărie comunală din cadrul Primăriei Bârlad.
În urma ultimei recoltări, realizată zilele trecute, șase pompe au fost închise din cauza infiltrării unor bacterii, însă, potrivit asigurărilor primăriei, totul este sub control.
„Este vorba de niște pompe din Munteni, Podeni și una din zona centrală, mai exact cea din spatele blocului U1-4, de lângă primărie. Apa a fost întreruptă și supusă procedurii de clorinare, asigurată de o firmă specializată. Nu există motive de îngrijorare pentru populație, fiind vorba de o ușoară depășire a limitelor normale a parametrilor, care nu afectează sănătatea”, a mai spus Olga Ungureanu.

de Simona MIHĂILĂ Apa de la cele 26 de puțuri dotate cu pompe electrice este dusă la laborator în fiecare lună, pe timp de vară. Recent, au fost descoperite colonii de bacterii la șase pompe, însă în limite care nu afectează sănătatea omului, asigură reprezentanții primăriei. Apa a fost întreruptă, iar puțurile, igienizate. Primăria Bârlad va lua pe cheltuiala sa tot ce ține de reparația și întreținerea puțurilor forate existente pe domeniul public, a echipamentelor, a consumului de energie electrică pentru pompele submersibile, precum și plata analizelor fizico-chimice și bacteorologice. Mai este nevoie de votul consilierilor locali, care se vor…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: