Home » Social » Festivalul verii la Bârlad, pas

Festivalul verii la Bârlad, pas

de Simona MIHĂILĂ

Cea de a X-a ediție va fi înlocuită cu un eveniment cultural de calibru, respectiv Festivalul Internațional de Folclor „Hora din străbuni”

Grea încercare: până la finele lunii august, când va avea loc temeiul bâlciului, bârlădenii vor fi nevoiți să bea bere și să mănânce mici fără un pretext anume. Autoritățile locale au hotărât să scoată din grila activităților culturale, sportive și de divertisment din 2015, tradiționalul Festival al verii.

Amatorii de bere, mici la grătar, gogoși și spectacole în aer liber știu că în fiecare vară, în iulie, timp de trei zile, aveau distracția asigurată, iar anul acesta urma să se desfășoare cea de a X-a ediție a festivalului.

„Motivul renunțării la ediția 2015 a Festivalului verii este faptul că între 1 și 3 august, Bârladul este gazda câtorva spectacole din cadrul Festivalului Internațional de Folclor «Hora din străbuni»”, a declarat, pentru Est News, Constantin Nițuc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bârlad.

În cele trei zile, pe scena amenajată în fața primăriei vor evolua ansambluri folclorice din Algeria, Mexic și Thailanda, precum și din România.

Festivalul verii s-a numit, la prima sa editie, desfasurata in 2005, Festivalul berii, fiind ideea ex-primarului Constantin Constantinescu. De atunci, este a doua oara cand autoritatile o scot din programul de activitati, prima data fiind in 2007.

de Simona MIHĂILĂ Cea de a X-a ediție va fi înlocuită cu un eveniment cultural de calibru, respectiv Festivalul Internațional de Folclor „Hora din străbuni” Grea încercare: până la finele lunii august, când va avea loc temeiul bâlciului, bârlădenii vor fi nevoiți să bea bere și să mănânce mici fără un pretext anume. Autoritățile locale au hotărât să scoată din grila activităților culturale, sportive și de divertisment din 2015, tradiționalul Festival al verii. Amatorii de bere, mici la grătar, gogoși și spectacole în aer liber știu că în fiecare vară, în iulie, timp de trei zile, aveau distracția asigurată, iar…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile

One comment

  1. Fata domnului din imagine imi aduce aminte ca nu m-am cacat azi.

%d blogeri au apreciat: