Home / Sanatate / La un pas de a-și ucide în somn propriul bebeluș

La un pas de a-și ucide în somn propriul bebeluș

de Mihaela NICULESCU

În urmă cu câteva zile, soarta unui bebeluș de trei luni, din Bârlad, a fost în mâna medicilor. În toiul nopții, părinții lui au constatat că nu mai respira. L-au adus speriați la Urgențe, unde medicii au constatat că acesta suferise un stop cardio-respirator, reușind să-l resusciteze.

A fost o conjunctură medicală favorabilă. În acea noapte, era de gardă la secția Neonatologie medicul pediatru Florin Popa. Împreună cu alți medici, printre care și dr. Oleg Tacu, s-a constituit o echipă care a salvat viața bebelușului. Pentru investigații suplimentare, acesta a fost transferat la Iași.

Reprezentanții spitalului au aflat că, de fapt, copilul fusese sufocat, fără intenție, de către unul din părinți, care a adormit cu el în brațe, iar la un moment dat, printr-o mișcare involuntară, în timpul somnului, a ajuns să-l acopere cu mâinile și corpul.
Cazul va fi, cu siguranță, anchetat și de reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Vaslui.

de Mihaela NICULESCU În urmă cu câteva zile, soarta unui bebeluș de trei luni, din Bârlad, a fost în mâna medicilor. În toiul nopții, părinții lui au constatat că nu mai respira. L-au adus speriați la Urgențe, unde medicii au constatat că acesta suferise un stop cardio-respirator, reușind să-l resusciteze. A fost o conjunctură medicală favorabilă. În acea noapte, era de gardă la secția Neonatologie medicul pediatru Florin Popa. Împreună cu alți medici, printre care și dr. Oleg Tacu, s-a constituit o echipă care a salvat viața bebelușului. Pentru investigații suplimentare, acesta a fost transferat la Iași. Reprezentanții spitalului au…

Review Overview

About Simona Vasile

x

Check Also

Anchetă la Spitalul de Urgență din Vaslui, după ce doi bebeluși au fost infectați cu o bacterie periculoasă 

E alertă la Spitalul de ...

Vaccin pe risc propriu! La Spitalul “Beldiman”, protocolul medical nu prevede testarea la antirabic

Nu și-a însușit bine cursurile ...

Investiții de milioane de euro în sănătate, pentru ca județul Vaslui să devină unul din centrele medicale importante din Moldova

de Dănuț CIOBANU Investițiile în ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: