Home » Sanatate » La un pas de a-și ucide în somn propriul bebeluș

La un pas de a-și ucide în somn propriul bebeluș

de Mihaela NICULESCU

În urmă cu câteva zile, soarta unui bebeluș de trei luni, din Bârlad, a fost în mâna medicilor. În toiul nopții, părinții lui au constatat că nu mai respira. L-au adus speriați la Urgențe, unde medicii au constatat că acesta suferise un stop cardio-respirator, reușind să-l resusciteze.

A fost o conjunctură medicală favorabilă. În acea noapte, era de gardă la secția Neonatologie medicul pediatru Florin Popa. Împreună cu alți medici, printre care și dr. Oleg Tacu, s-a constituit o echipă care a salvat viața bebelușului. Pentru investigații suplimentare, acesta a fost transferat la Iași.

Reprezentanții spitalului au aflat că, de fapt, copilul fusese sufocat, fără intenție, de către unul din părinți, care a adormit cu el în brațe, iar la un moment dat, printr-o mișcare involuntară, în timpul somnului, a ajuns să-l acopere cu mâinile și corpul.
Cazul va fi, cu siguranță, anchetat și de reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Vaslui.

de Mihaela NICULESCU În urmă cu câteva zile, soarta unui bebeluș de trei luni, din Bârlad, a fost în mâna medicilor. În toiul nopții, părinții lui au constatat că nu mai respira. L-au adus speriați la Urgențe, unde medicii au constatat că acesta suferise un stop cardio-respirator, reușind să-l resusciteze. A fost o conjunctură medicală favorabilă. În acea noapte, era de gardă la secția Neonatologie medicul pediatru Florin Popa. Împreună cu alți medici, printre care și dr. Oleg Tacu, s-a constituit o echipă care a salvat viața bebelușului. Pentru investigații suplimentare, acesta a fost transferat la Iași. Reprezentanții spitalului au…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: