Home » Monden » Nota mare îți garantează o angajare | Studenții care învață bine ar putea fi angajați la stat fără concurs

Nota mare îți garantează o angajare | Studenții care învață bine ar putea fi angajați la stat fără concurs

Administrațiile locale, centrale, spitalele sau companiile de stat ar putea fi obligate să-i angajeze pe șefii de promoție ai facultăților fără ca aceștia să mai fie nevoiți să dea concurs pentru a ocupa posturile libere.

Inițiativa legislativă îi aparține lui Florentin Gust, deputat din Partidul Social Românesc (PSRO), care spune că în acest fel s-ar mai opri puțin exodul de tineri cu studii superioare în alte țări. Concret, dacă inițiativa lui Gust va fi votată de colegii lui, atunci șefii de promoție ai facultăților de stat, dar și particulare, care vor dori să lucreze în sistemul de stat, nu vor mai fi obligați să susțină concurs.

Se fac multe «intrări» pe pile

Deputatul spune că acesta este un merit al absolvenților care au fost cei mai buni dintre colegii lor. “Știm foarte bine cum se iau în foarte multe cazuri aceste posturi scoase la concurs. Pe ochi frumoși, pe pile. Cred că șefii de promoție ai facultăților pot fi încadrați pe aceste posturi fără concurs. Acești absolvenți sunt cel mai bine pregătiți în domeniul lor și își pot pune în valoare cunoștințele. Foarte mulți, din cauza nepotismelor, nici nu se prezintă la concurs, întrucât știu că acel post e dat deja cu dedicație și așa pierdem oameni capabili”, spune Gust. El urmează să depună proiectul de lege zilele viitoare în Parlament.

Sursa: libertatea.ro

Administrațiile locale, centrale, spitalele sau companiile de stat ar putea fi obligate să-i angajeze pe șefii de promoție ai facultăților fără ca aceștia să mai fie nevoiți să dea concurs pentru a ocupa posturile libere. Inițiativa legislativă îi aparține lui Florentin Gust, deputat din Partidul Social Românesc (PSRO), care spune că în acest fel s-ar mai opri puțin exodul de tineri cu studii superioare în alte țări. Concret, dacă inițiativa lui Gust va fi votată de colegii lui, atunci șefii de promoție ai facultăților de stat, dar și particulare, care vor dori să lucreze în sistemul de stat, nu vor…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile