Home » Social » Bârlădencele care lucrează în străinătate dau năvală în saloanele de înfrumusețare

Bârlădencele care lucrează în străinătate dau năvală în saloanele de înfrumusețare

de Mihaela NICULESCU

Lunile iulie și august sunt cele mai profitabile pentru toate saloanele de înfrumusețare. Se întorc acasă bârlădencele care lucrează în străinătate și nu ratează ocazia de a beneficia de servicii de înfrumusețare la prețuri mult mai mici decât „afară”. Se simte o creștere a încasărilor cu 50% chiar, față de lunile obișnuite.

„Femeile care lucrează mai ales în Italia și Spania abia așteaptă să-și facă manichiura, pedichiura, ședințe de cosmetică și înfrumusețare acasă, pentru că este mult mai convenabil, financiar vorbind.”, ne-a declarat proprietara unui salon de înfrumusețare din Bârlad.
În topul preferințelor, se află unghiile cu gel, urmate de tratamentele cosmetice și epilare. Dacă în străinătate acest serviciu costă 50 de euro, la Bârlad prețul este mai mic de patru ori.
„Un vopsit costă acolo 100 de euro, un tuns 30-40 de euro. La noi, prețurile sunt mult mai mici și ne convine. Suntem frumoase, cu bani mai puțini. În Italia, unde locuiesc, saloanele de înfrumusețare sunt un adevărat lux pentru mine. Este adevărat că italiencele își permit și au un cult pentru așa ceva, indiferent că sunt tinere sau foarte în vârstă. Chiar dacă nu se machiază decât rar, au grijă de manichiură și păr și arată impecabil. Este o dovadă de civilizație și încet-încet și emigranții învață de la ele.”, a spus o bârlădeancă ce lucrează de opt ani în Torino.
Cu toate acestea, bârlădencele nu așteaptă un an ca să meargă la saloanele de înfrumusețare. De cele mai multe ori, aleg saloane de duzină din cartierele în care locuiesc în străinătate, unde calitatea serviciilor lasă de dorit. Nu de puține ori, au constatat că au fost sluțite, că șuvițele vopsite erau foarte groase, iar unghiile cu gel arătau ca niște lopeți.
Reîntoarcerea în țară este o bucurie și pentru că se pot răsfăța cât vor în saloanele de înfrumusețare, fără a cheltui o avere.

de Mihaela NICULESCU Lunile iulie și august sunt cele mai profitabile pentru toate saloanele de înfrumusețare. Se întorc acasă bârlădencele care lucrează în străinătate și nu ratează ocazia de a beneficia de servicii de înfrumusețare la prețuri mult mai mici decât „afară”. Se simte o creștere a încasărilor cu 50% chiar, față de lunile obișnuite. „Femeile care lucrează mai ales în Italia și Spania abia așteaptă să-și facă manichiura, pedichiura, ședințe de cosmetică și înfrumusețare acasă, pentru că este mult mai convenabil, financiar vorbind.”, ne-a declarat proprietara unui salon de înfrumusețare din Bârlad. În topul preferințelor, se află unghiile cu…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile

3 comments

  1. Proastelor cat e salariul in Romania si cat e afara, nu e normal sa fie diferenta de pret ?

  2. Daca avem salariile mici nu inseamna ca serviciile si produsele sunt ieftine in Romania. Alimentele au aproape acelasi pret ca in strainatate, desi salariile acolo sunt de 10 ori mai mari. Se pare ca cei plecati in strainatate nu mai sunt ancorati in realitatea romaneasca si, in plus, din pacate, au si probleme de intelegere a limbii romane (a continutului stirilor pe care le citesc). Fiti mai atenti ca doar sunteti romani !

  3. Este adevarat ca sunt mai ieftine in Romania serviciile in saloanele de infrumusetare dar nu cred ca este numai problema financiara ci si disponibilitatea cand suntem in concediu…avem mai mult timp liber ca sa ne ocupam si de noi.

%d blogeri au apreciat: