Home » Social » COMUNICAT DE PRESĂ

COMUNICAT DE PRESĂ

 Asociația „Construim Mereu Împreună” Vaslui, în parteneriat cu Primăria Comunei Bogdănești, a demarat începând cu luna iulie 2014 implementarea proiectului „A doua șansă pentru familiile de etnie romă din comuna Bogdănești”, care are la bază integrarea și susținerea etniei rome în comunitatea locală din care face parte.

Proiectul este finanțat din granturile SEE, 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România, în parteneriat cu Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, în cadrul Componentei 2 – Justiție Socială, Subcomponenta 2.1 – Dezvoltarea comunităților rurale interetnice asigurându-se astfel o finanțare de 67.500 de euro. Asociația „Construim Mereu Împreună” Vaslui împreună cu partenerul Comuna Bogdănești asigură cofinanțarea de 40.500 euro din valoarea totală a proiectului de 108.000 euro.

Proiectul are ca scop, intr-o perioada de 18 luni (iulie 2014 – decembrie 2015), să îmbunătățească procesul educativ pentru 190 copii din Unțești prin reabilitarea și realizarea unui centru de tip „after-school” și furnizarea de activități alternative la curricula școlară. Mai mult, proiectul se concentrează și pe amplificarea și susținerea integrării a 115 părinți ai copiilor romi din satul Unțești prin oferirea informațiilor, teoretice și practice, despre Uniunea Europeană, antreprenoriat, educația copiilor, igienă, protecția mediului și combaterea fenomenului de violență.

Grupul țintă al proiectului este format din 190 copii (69 de copii din clasele 0 – 4 din care 52 sunt de enie roma și 123 de copii din clasele 5 – 8 din care 55 sunt de etnie roma) cuprinși in sistemul de învățământ primar și gimnazial, din satul Unțești, comuna Bogdănești, precum și din cei 115 părinți ai acestora.

In cadrul acestui proiect sunt realizate si o serie de alte activități care vizează: realizarea si furnizarea către copiii romi a programului educativ în cadrul centrului after-school, furnizarea de cursuri părinților romi, realizarea și editarea, în colaborare cu profesorii și partenerii, a unei reviste despre copii romi, cu materiale realizate în perioada proiectului și diseminarea acesteia, realizarea unui eveniment de fundraising care să se concentreze pe problema educației copiilor romi.

Echipa ACMI Vaslui

 Asociația „Construim Mereu Împreună” Vaslui, în parteneriat cu Primăria Comunei Bogdănești, a demarat începând cu luna iulie 2014 implementarea proiectului „A doua șansă pentru familiile de etnie romă din comuna Bogdănești”, care are la bază integrarea și susținerea etniei rome în comunitatea locală din care face parte. Proiectul este finanțat din granturile SEE, 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România, în parteneriat cu Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, în cadrul Componentei 2 - Justiție Socială, Subcomponenta 2.1 – Dezvoltarea comunităților rurale interetnice asigurându-se astfel o finanțare de 67.500 de euro. Asociația „Construim Mereu Împreună” Vaslui împreună cu partenerul…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: