Home » Sanatate » Angajații spitalelor își reîncarcă bateriile visând

Angajații spitalelor își reîncarcă bateriile visând

de Mihaela NICULESCU

Angajații spitalelor vor aștepta mult și bine până vor primi vouchere de vacanță. Acum trei ani, când guvernul Boc a tăiat 25% din salarii, au fost anulate și biletele de odihnă de care beneficiau membrii de sindicat Sanitas.

Cu jumătate din prețul biletului, angajații Spitalului „Elena Beldiman” din Bârlad au mers, ani la rând, în concediu la munte și la mare, pentru deconectare. Deconectarea și refacerea fizică și psihică a personalului din sistemul sanitar sunt deosebit de importante pentru creșterea calității actului medical. Eficiența muncii depuse în spital ca simplu infirmier sau ca asistent medical șef de secție depinde și de modul în care angajatorul are grijă de sănătatea personalului angajat. Dar, cine se mai gândește și la acest aspect? După ce, la începutul anului, au fost „liniștiți” cu fabuloasa sumă de 100 de lei, angajații din sănătate așteaptă acum luna septembrie, când se pare că vor primi o majorare de 5% a salariilor. Despre gradații, nu se mai aude nimic. Au fost sistate și ele, în 2012, pentru cei 15% din angajații de la spitalul bârlădean, care le obținuseră, la fel ca și cel de-al treisprezecelea salariu, despre care nu se mai vorbește nimic de trei ani.
Deși a fost promulgată legea privind acordarea voucherelor de vacanță atât pentru angajații din sistemul public cât și din cel privat, lipsa banilor face ca actul normativ să nu poată fi aplicat decât în cazul celor mai puternice instituții. Cum spitalele au bugetele subdimensionate, care nu permit nici alocarea tichetelor de masă restante într-o singură tranșă, cum este cazul Spitalului „Elena Beldiman”, un voucher de vacanță în valoare de 6.000 de lei rămâne un vis pentru angajați, de la brancardieri, la medici, care și-au luat adio și de la concediile în care puteau să beneficieze de reduceri substanțiale la cazare și masă.

 

de Mihaela NICULESCU Angajații spitalelor vor aștepta mult și bine până vor primi vouchere de vacanță. Acum trei ani, când guvernul Boc a tăiat 25% din salarii, au fost anulate și biletele de odihnă de care beneficiau membrii de sindicat Sanitas. Cu jumătate din prețul biletului, angajații Spitalului „Elena Beldiman” din Bârlad au mers, ani la rând, în concediu la munte și la mare, pentru deconectare. Deconectarea și refacerea fizică și psihică a personalului din sistemul sanitar sunt deosebit de importante pentru creșterea calității actului medical. Eficiența muncii depuse în spital ca simplu infirmier sau ca asistent medical șef de…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: