Home » Social » Apel disperat către forțele de ordine din Bârlad – Locatarii de lângă fostul ghetou, la cheremul borfașilor, scandalurilor si mizeriei

Apel disperat către forțele de ordine din Bârlad – Locatarii de lângă fostul ghetou, la cheremul borfașilor, scandalurilor si mizeriei

de Ionuț PREDA

Bârlădenii care locuiesc în vecinătatea Casei Sturdza nu mai au liniște din cauza unor vagabonzi care nu știu nici de lege, nici de bun-simț. Scandaluri ziua și noaptea, beții crunte, spargeri de locuințe, înjurături și răcnete întru sfidarea celor care se roagă de ei să se oprească – iată atmosfera în care-și duc traiul sute de familii din zonă. Nici primăria și nici forțele de ordine nu au găsit oportun să ia măsuri împotriva derbedeilor.

Mutarea celor peste 100 de familii de țigani care locuiau în blocul G1 de pe strada Vasile Pârvan din Bârlad (fostul ghetou) părea să fi fost soluția ideală pentru ca locuitorii din zonă să aibă parte de liniște și de curățenie. Se dovedește că nu este așa, căci pe zi ce trece zona ghetoului redevine ceea ce a fost.
Câțiva puștani fără ocupație și, evident, complet lipsiți de bun-simț, țin pe jar câteva sute de familii care nu au liniște nici ziua și nici noaptea. Știind că zona nu este niciodată supravegheată de forțele de ordine, derbedeii sunt permanent puși pe scandaluri, pe furat și pe distrus.
Fie ca intră prin efracție în apartamentele locuitorilor din zonă, fie că rup, smulg sau sparg ceva, fie că măzgălesc pereți, își fac nevoile pe unde apucă sau înjură în gura mare, derbedeii nu lasă să treacă o zi fără să facă ceva. Pot fi văzuți oricand atât la pompa de apă din zonă unde scuipă fără jenă pe grătarul de scurgere al apei și înjură ca la ușa cortului, cât și la colțul curții Casei Sturdza. Aici încing, indiferent de oră, adevărate beții a căror urmare este suportată de oamenii de bun-simț care locuiesc în vecinătate sau se află în trecere.
De curând, au măzgălit cu spray grafitti zidurile Casei Sturdza. De altfel, treptele acestui muzeu sunt un alt loc preferat al lor, mai cu seamă de când nici aici nu mai există paznic.
Scandalurile și țigănia fără limite au stârnit revolta localnicilor. În afară de desele telefoane la poliție, unii au și postat pe rețelele de socializare fotografii care descriu mizeria și haosul în care-și duc traiul, lansând apeluri către forțele de ordine.
„Este normal ca într-o țară europeanä, într-un oraș european precum Bârladul, peretii unui muzeu să fie murdăriți de niște vagabonzi? Poliția Locală nu are oameni? Poliția municipală nu are timp? Vă dau eu numele și adresele celor în cauză. Sunt aceiași din cauza cărora nu dormim noaptea, aceiași care intră în apartamente când nu suntem acasă, aceiași care stau la pompa de apă și copii nu pot lua apă”, este strigătul disperat postat de un localnic pe facebook.

de Ionuț PREDA Bârlădenii care locuiesc în vecinătatea Casei Sturdza nu mai au liniște din cauza unor vagabonzi care nu știu nici de lege, nici de bun-simț. Scandaluri ziua și noaptea, beții crunte, spargeri de locuințe, înjurături și răcnete întru sfidarea celor care se roagă de ei să se oprească - iată atmosfera în care-și duc traiul sute de familii din zonă. Nici primăria și nici forțele de ordine nu au găsit oportun să ia măsuri împotriva derbedeilor. Mutarea celor peste 100 de familii de țigani care locuiau în blocul G1 de pe strada Vasile Pârvan din Bârlad (fostul ghetou)…

Review Overview

User Rating: 4.63 ( 2 votes)

About Simona Vasile

3 comments

  1. scapati ne de derbedei

    zona a devenit de nesoportat, tot felul de tigani dubiosi, beau se drogheaza i pornesc scandaluri, vai de capul nostru care traim in zona….ziua mai stau si la crasmele de pe vasile parvan la intersectia cu siret, beau la crasmele alea ordinare, se pisa la pompa cu apa, injura se iau de batranii care trec pe acolo….ZONA A DEVENIT UNA CONFLICTUALA….ONORATA POLITIE LUATI MASURI DE SUPRAVEGHERE A ZONEI PANA NU APAR ALTE PROBLEME MAI GRAVE…..

  2. Primaria sa vina sa scoata acea banca de langa pompa unde stau zi si noapte fel de fel de….

  3. Politia si jandarmeria lui ..peste sarat…se tem de derbebedei.Nici nu au curaj sa coboare din masini parac sunt lipiti facuti in masini.