Home » Social » Misterul se menține în cazul bebelușului mort la naștere!

Misterul se menține în cazul bebelușului mort la naștere!

de Răzvan CĂLIN

Familia nu a primit încă rezultatul necropsiei, însă oamenii sunt hotărâți să depună plângeri la Parchetul Bârlad și Colegiul Medicilor Vaslui.

Tragedia tinerilor Florentina și Gabriel Sava, care și-au pierdut pruncul la doar câteva minute de la naștere în Spitalul Bârlad, continuă să fie în atenția opiniei publice. De asemenea, persistă misterul în care este învăluit decesul nou-născutului.

Gabriel Sava împreună cu soacra sa, Paula Cristina Romaneț, au venit ieri dimineață din nou în Bârlad și au așteptat pe holurile spitalului în speranța că cineva le va oferi vreo explicație pentru această tragedie. Însă, fără succes, căci cel puțin până la închiderea ediției nimeni nu a catadicsit să le ofere vreo informație. Doar o asistentă medicală i-a abordat și le-a cerut să semneze o hârtie prin care trebuiau să se pronunțe dacă își iau copilul mort acasă sau nu! Cât despre rezultatul autopsiei, nimeni nu a schițat nici măcar un cuvânt.

De altfel, și redactorii EstNews au încercat pe parcursul zilei de ieri să obțină informații în acest sens de la medicul Gabriela Daniș, directorul medical al Spitalului municipal de urgență „Elena Beldiman” Bârlad. Însă, dr. Gabriela Daniș nu ne-a mai răspuns la telefon! În consecință, cel puțin pentru moment, nimeni nu suflă o vorbă despre cauzele acestui deces subit și prematur, autopsia urmând a lămuri multe dintre aceste aspecte.

Chiar și așa, familia este hotărâtă să facă lumină în acest caz și intenționează să se adreseze tuturor instituțiilor statului abilitate să ancheteze astfel de cazuri.

„Așteptăm și noi răspunsul de la autopsie. De ieri (marți, 14 iulie, n.r.) nimeni din spital nu a venit să ne spună vreo ceva. Mâine (astăzi, 16 ulie, n.r.) vom merge să depunem plângeri la Parchetul Bârlad, Poliția Bârlad și Colegiul Medicilor Vaslui. Nimeni nu ne spune nimic, dar până la urmă trebuie să iasă adevărul la iveală. Noi nu ne lăsăm până nu ni se explică de ce a murit copilașul ăsta, mai ales că pe tot timpul sarcinii fetei mele i s-a spus că totul este în regulă”, ne-a declarat Paula Cristina Romaneț, mama Florentinei Sava.

Aceasta din urmă a adus pe lume, în noaptea de luni/marți, în jurul orei 3.30, un băiețel în greutate de 3,4 kilograme. Tânăra mamă susține că imediat după ce l-a adus pe lume, a observat că nou-născutul era viu întrucât mișca din mâini și din picioare. Însă, cîteva minute mai târziu, medicii bârlădeni i-au dat cumplita veste: copilul a murit. Nimeni nu i-a spus de ce a decedat subit, însuși medicul Mihail Andronachi recunoscând că nu știe ce anume s-a întâmplat.

de Răzvan CĂLIN Familia nu a primit încă rezultatul necropsiei, însă oamenii sunt hotărâți să depună plângeri la Parchetul Bârlad și Colegiul Medicilor Vaslui. Tragedia tinerilor Florentina și Gabriel Sava, care și-au pierdut pruncul la doar câteva minute de la naștere în Spitalul Bârlad, continuă să fie în atenția opiniei publice. De asemenea, persistă misterul în care este învăluit decesul nou-născutului. Gabriel Sava împreună cu soacra sa, Paula Cristina Romaneț, au venit ieri dimineață din nou în Bârlad și au așteptat pe holurile spitalului în speranța că cineva le va oferi vreo explicație pentru această tragedie. Însă, fără succes, căci…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: