Home » Invatamant » Titularizare: Un profesor a fost eliminat după ce fost prins copiind

Titularizare: Un profesor a fost eliminat după ce fost prins copiind

de Roxana NĂSTASĂ

Nu mai e de mirare că elevii sunt prinși copiind la bacalaureat sau la evaluare națională când nici profesorii nu se dezic de astfel de practici. Un profesor de educație fizică din județ a fost eliminat ieri de la examenul de titularizare după ce a fost prins că, nepregătit fiind destul, „se inspira”.

Ieri, a avut loc examenul de titularizare la care s-au înscris 595 de candidați în județ, între care 249 la Liceul “Emil Racoviță” Vaslui și 346 la Liceul “Mihail Kogălniceanu” Vaslui. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui, examenul a decurs bine cu o singură excepție: un profesor de educație fizică a fost eliminat după ce a fost prins copiind. Cât despre subiecte, la fel ca și la definitvat, mulți s-au plâns de dificultatea lor și mulți au dat bir cu fugiții, retrăgându-se nu mai puțin de 108 de candidați.

„Examenul a decurs bine, au fost înscriși 595 de cadre didactice din care au absentat 67, iar de restras s-au retras nouă din motive medicale și 99 din motive personale”, ne-a declarat Maria Ciulei, inspector școlar adjunct la ISJ Vaslui.

Subiectele au fost dificile după cum s-au plâns unii profesori la ieșirea din săli, și, s-au declarat dezamăgiți. “A fost greu tare, mult mai greu decât mă așteptam să fie. Rămâne de văzut la rezultate ce va fi”, ne-a declarat Loredana, una din candidate.

ISJ  Vaslui are disponibile 155 de posturi titularizabile. În total, vor fi scoase la concurs 2.067 de posturi, dintre care 1.912 sunt pentru suplinitori. Dintre acestea, 766 se regăsesc în mediul urban și 1.146 în mediul rural, cu 490 de catedre complete și 1.422 incomplete.

Primele rezultate vor fi afișate pe 20 iulie. Înregistrarea contestațiilor se va face la ISJ, în perioada 20-21 iulie, urmând să se transmită la centrele de evaluare, iar rezultatele finale vor fi anunțate pe 24 iulie.

Prima etapă de repartizare, la care vor lua parte candidații care au obținut cel puțin media 7,00 pentru posturi cu durată nedeterminată, va începe la 27 iulie. Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină minimum nota 7 (șapte) atât la proba scrisă, cât și la proba practică/inspecția specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidații trebuie să obțină minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât și la proba practică/inspecția specială în profilul postului.

de Roxana NĂSTASĂ Nu mai e de mirare că elevii sunt prinși copiind la bacalaureat sau la evaluare națională când nici profesorii nu se dezic de astfel de practici. Un profesor de educație fizică din județ a fost eliminat ieri de la examenul de titularizare după ce a fost prins că, nepregătit fiind destul, „se inspira”. Ieri, a avut loc examenul de titularizare la care s-au înscris 595 de candidați în județ, între care 249 la Liceul “Emil Racoviță” Vaslui și 346 la Liceul “Mihail Kogălniceanu” Vaslui. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui, examenul a decurs bine cu o…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: