Home » World » ATACUL armat de la Chattanooga: Patru militari, uciși. Mai multe persoane, rănite / Atacatorul, împușcat mortal de autorități

ATACUL armat de la Chattanooga: Patru militari, uciși. Mai multe persoane, rănite / Atacatorul, împușcat mortal de autorități

Incidentul armat petrecut joi după-amiază în apropierea unei baze a Forțelor Navale din Chattanooga, în statul american Tennessee, s-a soldat cu moartea a patru militari și rănirea altor câteva persoane, autorul atacului fiind împușcat mortal de către forțele de ordine.

Potrivit BBC, autorul atacaului a fost identificat ca fiind Mohammad Youssuf Abdulazeez, un tânăr de 24 de ani născut în Orientul Mijlociu, care locuia de câțiva ani în SUA și despre care autoritățile americane nu au oferit foarte multe informații.

FBI a confirmat identitatea atacatorului, într-un comunicat de presă, precizând însă că ar fi prematur să se speculeze pe marginea motivelor care l-au determinat pe tânăr să recurgă la aceste fapte.

Se pare că Youssuf Abdulazeez ar fi fost arestat în cursul acestui an pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Președintele SUA, Barack Obama, a catalogat atacul armat din Tennessee drept „cumplit” și a precizat că suspectul pare să fi acționat pe cont propriu.

Conform unor surse din cadrul autorităților locale, incidentul este investigat în prezent ca un „act de terorism domestic”.

Sursa: agerpres.ro

Incidentul armat petrecut joi după-amiază în apropierea unei baze a Forțelor Navale din Chattanooga, în statul american Tennessee, s-a soldat cu moartea a patru militari și rănirea altor câteva persoane, autorul atacului fiind împușcat mortal de către forțele de ordine. Potrivit BBC, autorul atacaului a fost identificat ca fiind Mohammad Youssuf Abdulazeez, un tânăr de 24 de ani născut în Orientul Mijlociu, care locuia de câțiva ani în SUA și despre care autoritățile americane nu au oferit foarte multe informații. FBI a confirmat identitatea atacatorului, într-un comunicat de presă, precizând însă că ar fi prematur să se speculeze pe marginea…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: