Home » Social » Bârladul are șanse să devină „Orașul Reciclării 2015”

Bârladul are șanse să devină „Orașul Reciclării 2015”

de Mihaela NICULESCU

Activitatea de colectare selectivă dar și de informare privind necesitatea colectării selective a deșeurilor, în cadrul concursului național „Orașul Reciclării 2015”, a fost bine primită de populația Bârladului.

Din ianuarie până pe 30 iunie, s-au strâns 93.500 kg de deșeuri reciclabile, adică 1,7 kg pe cap de locuitor. Față de anul trecut, când municipiul Bârlad a participat pentru prima dată la concursul „Orașul Reciclării”, anul acesta s-a strâns mai mult cu 120%.
„Ne bucurăm că cetățenii încep să se conformeze normelor de mediu și să colecteze selectiv deșeurile. Anul acesta am efectuat cinci acțiuni tematice la punctele gospodărești și am informat astfel populația despre modul în care trebuie să depoziteze deșeurile. Am informat populația și cu ajutorul mass-media locală, căreia îi mulțumim că a fost un partener serios. Sperăm, în continuare, că bârlădenii vor da dovadă de receptivitate și că vor reuși să sorteze deșeurile încă din casă, pentru a putea în următorul an să ne apropiem de cantitatea impusă de UE, adică 15% din deșeurile de la populație să fie deșeuri reciclabile”, ne-a Adeclarat ing. Olga Ungureanu, șefa Serviciului Gospodărie Comunală și Locativă din cadrul Primăriei Bârlad.
Rezultatele concursului „Orașul Reciclării” vor fi făcute publice în luna septembrie. La această oră, ECOROM Ambalaje stabilește punctajele, urmând ca orașele câștigătoare să fie premiate peste două luni, în cadrul unei festivități ce va avea loc la București.
Concursul „Orașul Reciclării” a fost organizat de Ministerul Mediului, în parteneriat cu ECOROM Ambalaje. Criteriile care trebuiau îndeplinite sunt: cantitatea deșeurilor reciclabile; calitatea depozitării în containere speciale; gradul de mediatizare a activităților de strângere selectivă a deșeurilor.
Anul trecut, Bârladul a obținut premiul pentru cea mai bună mediatizare, dar, anul acesta, reprezentanții primăriei speră la un premiu mai important.

de Mihaela NICULESCU Activitatea de colectare selectivă dar și de informare privind necesitatea colectării selective a deșeurilor, în cadrul concursului național „Orașul Reciclării 2015”, a fost bine primită de populația Bârladului. Din ianuarie până pe 30 iunie, s-au strâns 93.500 kg de deșeuri reciclabile, adică 1,7 kg pe cap de locuitor. Față de anul trecut, când municipiul Bârlad a participat pentru prima dată la concursul „Orașul Reciclării”, anul acesta s-a strâns mai mult cu 120%. „Ne bucurăm că cetățenii încep să se conformeze normelor de mediu și să colecteze selectiv deșeurile. Anul acesta am efectuat cinci acțiuni tematice la punctele…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: