Home » Social » Open Camp Vaslui, ediția a VI-a!

Open Camp Vaslui, ediția a VI-a!

de Roxana NĂSTASĂ

În perioada 7-9 August, în Poligonul de Tir din Pădurea Paiu, se va desfășura cea de-a VI-a ediție a mult așteptatului festival Open Camp Vaslui, manifestare devenită deja tradiție pe harta evenimentelor cultural-recreative din țară. Cu o listă de invitați valoroși, organizatorii speră ca anul acesta numărul participanților să fie cel puțin dublu față de edițiile precedente. Concerte 100% live, întreceri sportive, demonstrații, târguri și expoziții, donații, jocuri de tabără, de toate și de multe alte surprize vor avea parte cei ce vor lăsa acasă preocupările de zi cu zi și vor lua parte la festival.

Nu mai e mult și Vasluiul va fi din nou gazda festivalului Open Camp, manifestare mult așteptată în rândul tinerilor iubitori de muzică bună și nu numai, la care anul acesta sunt așteptați peste 2.000 de participanți atât din Vaslui cât și din alte colțuri ale țării. Poligonul de tir din Pădurea Paiu va fi locul în care timp de trei zile, cei ce vor asista vor lua parte la concerte 100% live și multe activități culturale, recreative și sportive cât mai diverse, cum în Vaslui mai rar se găsesc, ce se vor desfășura în aer liber.
Partizan, Subcarpați, Cedry2k, Țapinarii, Fără Zahăr, Ska-Nk, Rehab Nation și Bass Turbat sunt câteva din numele ce vor urca pe scena Open Camp de anul acesta. Trupa Partizan va fi unul dintre capetele de afiș ale acestei ediții. Fără îndoială, acești artiști veritabili, veterani ai mișcării Post Punk/Industrial/Rock vor crea o atmosferă explozivă în Poligonul de Tir. Trupa Subcarpați va fi un alt nume prezent, ce va avea o revenire mult asteptată la Vaslui dupa ce ultima lor prezență, cea din 2013, a fost una memorabilă. Unde altundeva ar răsuna mai bine muzica lor de haiducie dacă nu în codrii Vasluiului?!
Un pilon de referință al mișcării Underground din ultimii ani este cu siguranță Cedry2k, cel care a influențat câteva generații în perioada 2007-2014. Și el va face show la festival.
Cei de la Țapinarii sunt printre ultimii purtători ai stindardului de folkist. Participanți de seamă la mai toate festivalurile de gen din țară, Cosmin Covei și Adrian Tănase revin la Vaslui, după ce și în 2014 au urcat pe scena Open Camp. Anul acesta show-ul lor va fi cu atât mai interesant cu cât vor avea program comun cu cei de la Fără Zahăr, trupă 100% moldovenească care prin versuri satirizează întâmplările și obiceiurile din această zonă.
Tineri și exuberanți, băieții de la Ska-nk sunt rețeta perfectă pentru o noapte de vară petrecută între prieteni. Ei cântă “happy punk pentru happy people” și după ce ne-au încântat cu “Boxele, roțile” și celebra “Arată-i c-o iu…”, au lansat de curând un material discografic intitulat “Pe acorduri de vară”. O altă apariție este Rehab Nation. Abordând un mix de punk, folk’n’roll, reggae și ska, Rehab Nation îi pot face până și pe cei mai adormiți să danseze. O noutate însă pentru Open Camp o reprezintă și abordarea unui alt gen muzical decât cele devorate în edițiile anterioare. Ca o adaptare la mediu și ca răspuns la cerințele participanților, în cadrul Open Camp vor participa și cei care alcătuiesc conceptul Bass Turbat, cunoscut în sfera muzicii Dubstep și Drum’n’Bass.
Totul nu se termină însă aici. La festival vor concerta și artiști locali, iar pe lângă concerte, în cele trei zile de festival vor avea loc mai multe evenimente menite să-i tină captivi pe participanți în poligon. Cicloturism pe traseu forestier, bibliotecă în aer liber, fotbal și volei în poieniță, reprezentație de dans (b-boy), demonstrație de graffiti, donație de cărți, jucării și hăinuțe, expoziții, târg de produse locale și produse hand-made, ateliere, activitate de ecologizare a zonelor limitrofe, paintball, echitație, freestyle football, jocuri de tabără sunt câteva dintre ele.
Iar dacă nu știați, Open Camp are patru elemente de bază, care fac să să se deosebească de celelalte festivaluri. Potrivit organizatorului, Ciprian Hordilă, ele sunt natura, muzica, entuziasmul și armonia.
“Cand spui “Open Camp” spui în primul rând îndepărtarea de tot ceea ce înseamnă cotidian, comun si banal, de evadarea dintre betoane și apropierea de ceea ce te face sa te simți cu adevărat liber. Și unde altundeva ai putea să te simți vreodată mai liber dacă nu în inima unei păduri umbroase?! Muzica, cel de-al doilea element al festivalului este ingredientul cel mai de seamă al “Open Camp Vaslui”. Din ea ne tragem energia și datorită ei ajungem să vibrăm pozitiv într-un tot. An de an scena devine mai veselă, mai vie, mai colorată. Și cum am putea să împărțim atâtea suflete aceeași poieniță daca nu în armonie? Suntem sute de oameni, din zeci de locuri, atâtea genuri muzicale, suntem diferiți dar totuși ceva ne unește. Dansam împreună, ne ospătăm împreună, bem împreună, cântăm împreună, suntem Open Camp! Nu în ultimul rând, entuziasmul este un element al festivalului. Open Camp este despre plăcerea de a trăi, de a face lucruri memorabile și de a întreține un foc viu în fiecare. Este un eveniment anual așteptat cu sufletul la gură și în jurul căruia se împletesc planurile de-o vară. Pentru trei zile uiți de cotidian și te lași purtat de valul tinereții”, ne-a declarat Ciprian Hordilă, organziatorul evenimentului.

Cum a luat naștere Open Camp

Open Camp a pornit în 2010 de la o scânteie, își amintește organizatorul festivalului, Ciprian Hordilă.

“A fost ceva spontan, nepremeditat, într-o seară de primavară. Ne-am dorit un loc al nostru, unde să ascultăm muzică bună, să viețuim în armonie cu cele ce ne-nconjoară, să fim liberi, să creăm și să ne relaxăm. De atunci, an de an, Poligonul de tir de la Paiu a devenit un punct de reper pentru sute de suflete tinere ce vor sa petreacă trei zile lungi cât o vară. Sunt deja șase ediții și sunt semne că acest festival va dăinui. Fiecare ediție este un motiv de sărbatoare și vrem să o trăim cel puțin cum le-am trăit pe cele din urmă. Open Camp este un eveniment sincer, divers, vesel, ce promovează muzica bună, activitățile în natură și socializarea între semeni”, ne-a declarat acesta.
Așadar, nu ratați ediția a VI-a a festivalului Open Câmp! Prețul unui bilet va fi de doar 10 lei pe zi sau 20 de lei pentru toate cele trei zile, tichetele putând fi procurate la intrare.

de Roxana NĂSTASĂ În perioada 7-9 August, în Poligonul de Tir din Pădurea Paiu, se va desfășura cea de-a VI-a ediție a mult așteptatului festival Open Camp Vaslui, manifestare devenită deja tradiție pe harta evenimentelor cultural-recreative din țară. Cu o listă de invitați valoroși, organizatorii speră ca anul acesta numărul participanților să fie cel puțin dublu față de edițiile precedente. Concerte 100% live, întreceri sportive, demonstrații, târguri și expoziții, donații, jocuri de tabără, de toate și de multe alte surprize vor avea parte cei ce vor lăsa acasă preocupările de zi cu zi și vor lua parte la festival. Nu…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: