Home » World » ATENTAT în Turcia: Cel puțin 27 de morți și zeci de răniți în urma unei explozii la un centru cultural. Atacul e atribuit organizației Stat Islamic. REACȚII internaționale

ATENTAT în Turcia: Cel puțin 27 de morți și zeci de răniți în urma unei explozii la un centru cultural. Atacul e atribuit organizației Stat Islamic. REACȚII internaționale

Cel puțin 27 de persoane au murit și alte zeci au fost rănite într-un atentat comis luni la un centru cultural din orașul turc Suruc și atribuit grupării radicale Stat Islamic (SI), relatează site-ul ziarului Hurriyet.

Explozia a avut loc în grădina Centrului Cultural Amara, din orașul Suruc, aflat în sud-estul Turciei, la graniță cu orașul sirian Kobane.

„Suntem îngrijorați că numărul deceselor va crește. Vinovații vor fi găsiți în curând și vor fi judecați”, a declarat ministrul de Interne al Turciei.

În prezent, există presupunerea că explozia ar fi fost cauzată de o femeie în vârstă de 18 ani, presupus membru al grupării teroriste Stat Islamic.

Aproximativ 300 de delegați ai Federației Asociaților Tineretului Socialist (SGDF) erau cazați în acest centru cultural.

În Suruc, în ultimele luni, au fost primiți numeroși refugiați sirieni care au emigrat din Kobane din cauza conflictelor din zonă.

Din septembrie 2014, în orașul Kobane au loc lupte între susținătorii grupării teroriste Stat Islamic (IS) și militanții kurzi, după ce IS au preluat controlul asupra orașului, obligând tot mai mulți rezidenți sirieni să emigreze în Turcia.

REACȚII INTERNAȚIONALE

MAE condamnă atacul terorist din Turcia

Ministerul Afacerilor Externe condamnă cu fermitate atacul terorist din orașul turc Suruc și transmite condoleanțe membrilor familiilor victimelor și întreaga compasiune persoanelor rănite în acest tragic eveniment, se arată într-un comunicat de presă al MAE.

Vladimir Putin condamnă atentatul „barbar” din sud-estul Turciei

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a transmis condoleanțe omologului său turc, Recep Tayyip Erdogan, după atacul terorist din sud-estul Turciei, soldat cu zeci de morți și sute de răniți, pe care l-a calificat drept un act „barbar”, informează site-ul agenției TASS.

„Într-o telegramă de condoleanțe, președintele Rusiei a condamnat vehement aceste crime barbare, reiterând necesitatea coordonării eforturilor comunității internaționale pentru combaterea terorismului”, anunță Biroul de presă al Kremlinului.

Cel puțin 27 de persoane au murit și alte zeci au fost rănite într-un atentat comis luni la un centru cultural din orașul turc Suruc și atribuit organizației teroriste Stat Islamic.

Atacul sinucigaș a avut loc în curtea Centrului Cultural Amara, în orașul Suruc, situat în sud-estul Turciei, la frontiera cu Siria.

Sursa: mediafax.ro

Cel puțin 27 de persoane au murit și alte zeci au fost rănite într-un atentat comis luni la un centru cultural din orașul turc Suruc și atribuit grupării radicale Stat Islamic (SI), relatează site-ul ziarului Hurriyet. Explozia a avut loc în grădina Centrului Cultural Amara, din orașul Suruc, aflat în sud-estul Turciei, la graniță cu orașul sirian Kobane. "Suntem îngrijorați că numărul deceselor va crește. Vinovații vor fi găsiți în curând și vor fi judecați", a declarat ministrul de Interne al Turciei. În prezent, există presupunerea că explozia ar fi fost cauzată de o femeie în vârstă de 18 ani,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: