Home » Sanatate » De ce a murit bebelușul de la „Beldiman” – Cine minte și cine spune adevărul?!

De ce a murit bebelușul de la „Beldiman” – Cine minte și cine spune adevărul?!

de Răzvan CĂLIN

În timp ce Medicina Legală Vaslui a emis un certificat ce spune că nu s-a putut determina cauza morții în cazul bebelușului mort la naștere, cei de la Spitalul Bârlad au emis un alt certificat prin care se spune că fătul a fost născut mort. Părinții copilului au depus ieri o plîngere la Parchetul Bârlad prin care solicită investigarea acestui caz pentru a se afla adevărul.

Cazul bebelușului mort la naștere continuă să ridice serioase semne de întrebare la care, cel puțin până în mpmentul de față, nu s-au putut găsi răspunsuri viabile. Căci cele oferite până acum de conducerea Spitalului municipal de urgență „Elena Beldiman” din Bârlad sunt departe de a face lumină în acest caz, ba chiar adâncesc și mai mult misterul acestei tragic caz. Un lucru este cert: informațiile care se adună în jurul acestei tragedii sunt contradictorii, de cele mai multe ori spusele familiei îndurerate venind în opoziție cu cele afirmate de medicii bârlădeni. Trist este că un suflet s-a ridicat la ceruri la doar câteva clipe după ce a fost adus pe lume și nimeni nu-și asumă încă tăria de a spune adevărul despre cauzele producerii acestei tragedii.

În cursul zilei de ieri, soții Florentina și Gabriel Sava (părinții bebelușului) au mers la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad și au depus o plângere prin care solicită procurorilor să deschidă o anchetă și să facă lumină în acest caz.

„Noi vrem să aflăm adevărul, să ne spună și nouă cineva ce anume s-a întâmplat cu copilul ăsta nevinovat. Până acum nimeni nu ne-a spus nimic clar, o dau toți din colț în colț! Nu ne dă nimeni nici o explicație. De la Vaslui, de la Medicină Legală, ne-au dat un certificat în care scrie: „cauza morții – nedeterminată”. Dar de la Spitalul Bârlad ne-a dat altă hârtie în care scrie că băiatul s-a născut mort”, ne-a spus Paula Cristina Romaneț, mama Florentinei Sava.

Medicii spun că femeia a adus pe lume un copil mort, iar mama susține că pruncul era viu la naștere!

De altfel, mama bebelușului susține cu tărie că ea a dus pe lume un copil viu, lucru pe care l-a povestit și familiei sale. Și totuși, medicii bârlădeni spun că femeia a născut un copil mort.
„Nu mai știm ce să mai credem. Fata mi-a spus clar că ea a născut băiatul viu. Chiar înainte de a naște, a făcut ecograf și toate analizele de rigoare și i s-a spus că băiatul este în regulă, perfect sănătos. Dar, imediat după ce l-a născut, la circa cinci minute, i-au spus că a murit. Chiar și domnul doctor Andronachi (Mihail Andronachi, n.r.) ne-a povestit că el când a ajuns în sala de nașteri alți medici care erau acolo deja începuseră manevrele de resuscitare a bebelușului, dar nu au mai putut face nimic. Problema e că nimeni nu ne explică nimic. Vasluiul spune una, cei de la Bârlad spun alta. Ceva se întâmplă, ceva ascund ei de nimeni nu ne vorbește clar!”, ne-a mai spus Paula Romaneț.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=DUEkcVWmZEU&w=420&h=315]

Oamenii așteaptă ca ancheta procurorilor să fie cea care să elucideze toate enigmele acestui caz. În același timp și rezultatele analizelor histopatalogice de la Institutul de Medicină Legală Iași vor fi decisive.

„L-am dus la cimitir ca pe un câine”!

Între timp, bebelușul a fost înhumat în cimitirul satului Siliștea, comuna Iana, însă fără a beneficia de o înmormântare cu tot tipicul creștin-ortodox.
„Preotul ne-a spus că ne poate face nimic din cauză că bebelușul a murit înainte de a fi încreștinat. Așa că l-am îngropat într-o margine a cimitirului. Pur și simplu l-am luat în sicriu de la Morgă și l-am dus la cimitir ca pe un câine, săracuțul de el. Am apucat doar să-i scriem pe cruce numele care ni l-am dorit pentru el: Ionuț Rareș”, ne-a mai spus bunica bebelușului.
Tragedia soților Sava s-a petrecut în noaptea de 13/14 iulie, în jurul orei 3.30, când pe tânăra de 26 de ani au apucat-o durerile facerii. La scurt timp, în sala de nașteri a spitalului bârlădean a adus pe lume un băiețel. Numai că, după aproximativ cinci minute, medicii au anunțat-o că mult așteptatul băiat a decedat. De atunci și până în prezent, nimeni nu le-a putut spune părinților ce anume s-a întâmplat cu pruncul lor.

de Răzvan CĂLIN În timp ce Medicina Legală Vaslui a emis un certificat ce spune că nu s-a putut determina cauza morții în cazul bebelușului mort la naștere, cei de la Spitalul Bârlad au emis un alt certificat prin care se spune că fătul a fost născut mort. Părinții copilului au depus ieri o plîngere la Parchetul Bârlad prin care solicită investigarea acestui caz pentru a se afla adevărul. Cazul bebelușului mort la naștere continuă să ridice serioase semne de întrebare la care, cel puțin până în mpmentul de față, nu s-au putut găsi răspunsuri viabile. Căci cele oferite până…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Razvan Calin

One comment

  1. a’ dracu’ popă. nu era botezat! auzi!!!!!! n-a fost 9 luni viu in mama lui??? ptiu, ce oribil!!!!!!!!!!!!!!!!!! spitalul Barlad, ce faceti acolo? alo!?? e locul in care vii viu si pleci mort. pentru ce va luati salariile?

%d blogeri au apreciat: