Home » Invatamant » Liceul din Vetrișoaia riscă să fie închis

Liceul din Vetrișoaia riscă să fie închis

de Roxana NĂSTASĂ

Liceul Tehnologic „Petru Rareș”, din satul Vetrișoaia riscă să fie înschis, asta după ce niciun absolvent al acestei unități de învățământ nu a promovat examenul maturității. Ca el sunt alte șapte din țară, unde niciun absolvent nu a promovat bacalaureatul.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a declarat că ia în considerare desființarea acestor unități școlare, dar după o analiză a fiecărui liceu în parte.
„Trebuie analizat cazul fiecăreia dintre aceste școli în parte, atât în ceea ce privește implicațiile la nivel de educație, cât și la nivel social. I-am rugat pe colegii de la juridic să analizeze această opțiune, pentru că trebuie să analizăm la nivel juridic, social și de calitate a educației„, a declarat ministrul Cîmpeanu.
Liceul Tehnologic “Petru Rares“ din Vetrișoaia nu a avut niciun promovat în ultimii trei ani. În această sesiunea bacalaureatului, doar doi elevi s-au înscris, iar niciunul nu a promovat.În situația Șlicuelui din Viișoara sunt alte șapte din țară. Este vorba despre Colegiul “Constantin Brâncoveanu” și Grupul Scolar Târgu Ocna din judetul Bacău, Liceul Tehnologic de Cooperatie Botosani, Liceul Tehnologic Lespezi și Liceul Tehnologic Tătăruși din județul Iași, Liceul Tehnologic Oglinzi, din judetul Neamț, Liceul Tehnologic „Vasile Deac” din Vatra Dornei, județul Suceava.
Inspectorii școlari au precizat că vor monitoriza liceele cu rezultate slabe la bacalaureat, iar după sesiunea din toamnă, vor cere directorilor școlilor planuri de remediere a situațiilor negative.

de Roxana NĂSTASĂ Liceul Tehnologic „Petru Rareș”, din satul Vetrișoaia riscă să fie înschis, asta după ce niciun absolvent al acestei unități de învățământ nu a promovat examenul maturității. Ca el sunt alte șapte din țară, unde niciun absolvent nu a promovat bacalaureatul. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a declarat că ia în considerare desființarea acestor unități școlare, dar după o analiză a fiecărui liceu în parte. „Trebuie analizat cazul fiecăreia dintre aceste școli în parte, atât în ceea ce privește implicațiile la nivel de educație, cât și la nivel social. I-am rugat pe colegii de la juridic să analizeze această…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: