Home » Social » Renunțarea la organizarea Festivalului verii a sfâșiat suflete – "Era un eveniment mai româneasc, mai pe înțelesul nostru"
Sorinel Raducanu

Renunțarea la organizarea Festivalului verii a sfâșiat suflete – "Era un eveniment mai româneasc, mai pe înțelesul nostru"

de Simona MIHĂILĂ

A explicat Sorin Răducanu, președintele Partidei Rromilor Bârlad, plin de regrete față de dispariția zilei berii, a micilor și a fanfarei. În schimb, bârlădenii vor plăti circa 20.000 de lei pentru a viziona spectacole de folclor thailandez, mexicane și algerian.

Sacrificarea ediției din acest an a Festivalului verii și înlocuirea lui cu Festivalul Internațional de Folclor „Hora din străbuni” rupe inimi.
În cadrul ședinței Consiliului Local Bârlad, desfășurată joia trecută, consilierul Sorin Răducanu, președintele Partidei Rromilor Bârlad, și-a exprimat regretul profund pentru această neașteptată decizie a conducerii primăriei. Mai cu seamă după ce a aflat ce va să zică „Hora din străbuni”, adică trei zile (1-3 august) în care Bârladul va fi gazda unor spectacole susținute de ansambluri folclorice din Thailanda, Mexic și Algeria.
Cu sinceritatea-i caracteristică, Răducanu a mărturisit față de colegii săi din CL că nu crede că dansurile acelea străine vor fi pe înțelesul „nostru”.
„Sărbătoarea verii era mai pe înțelesul nostru. E de a noastră. E mai românească”, a explicat liderul țiganilor.
„Festivalul ăsta de folclor nu mi se pare la fel de important ca Festivalul verii”, a continuat Răducanu.
El nu a fost singurul care a strâmbat din nas. Nemulțumiri la adresa desfășurării la Bârlad a Festivalului de folclor au venit și din partea consilierului Daniel Buzamăt, care nu vede cu ochi buni finanțarea de la bugetul Bârladului a unui eveniment organizat de Consiliul Județean.
Bârlădenii vor plăti pentru cele trei zile de folclor thailandez, mexican și algerian peste 20.000 de lei, după cum a precizat Constantin Nițuc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bârlad.
Suma acoperă cheltuielile de transport ale ansamblurilor pe ruta Vaslui-Bârlad, asigurarea unei scene de 80 mp, a echipamentelor profesionale de sonorizare și lumini, precum și mesele de prânz și de cină pentru membrii formațiilor (peste 120 de persoane).

de Simona MIHĂILĂ A explicat Sorin Răducanu, președintele Partidei Rromilor Bârlad, plin de regrete față de dispariția zilei berii, a micilor și a fanfarei. În schimb, bârlădenii vor plăti circa 20.000 de lei pentru a viziona spectacole de folclor thailandez, mexicane și algerian. Sacrificarea ediției din acest an a Festivalului verii și înlocuirea lui cu Festivalul Internațional de Folclor "Hora din străbuni" rupe inimi. În cadrul ședinței Consiliului Local Bârlad, desfășurată joia trecută, consilierul Sorin Răducanu, președintele Partidei Rromilor Bârlad, și-a exprimat regretul profund pentru această neașteptată decizie a conducerii primăriei. Mai cu seamă după ce a aflat ce va…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile