Home » Justitie » Sute de controale și amenzi

Sute de controale și amenzi

de Roxana NĂSTASĂ

Duminică, polițiști vasluieni au acționat pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice, suplimentar față de activitățile dispozitivelor curente din teren.

Astfel, pentru protejarea populației împotriva unor practici ilicite, au fost desfășurate acțiuni de verificare a activității agenților economici și persoanelor fizice, în legătură cu modul de comercializare a bunurilor. De asemenea, verificările au avut în vedere și legalitatea efectuării transportului de mărfuri și respectarea normelor în vigoare privind traficul rutier. Măsuri suplimentare au fost dispuse și pentru prevenirea evenimentelor rutiere grave și fluidizarea traficului rutier.

Polițiștii de ordine publică, de la rutieră, de investigații criminale, de la investigarea fraudelor, din cadrul formațiunilor de arme, explozivi și substanțe periculoase și luptători de intervenție rapidă au efectuat 10 acțiuni specifice muncii de poliție, fiind efectuate verificări la 154 societăți comerciale. În urma acțiunilor, au fost constatate 10 infracțiuni (trei judiciare și șapte la regimul circulației).

Polițiștii au aplicat 389 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 93.500 lei și au fost confiscate bunuri în valoare de 5.329 lei. Au intervenit și au aplicat 23 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor privind ordinea și liniștea publică prevăzute de Legea 61/1991 și 96 de sancțiuni prevăzute de Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite.

Polițiștii rutieri au desfășurat activități de control, în urma cărora au aplicat 217 sancțiuni, ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 13 de permise de conducere, dintre care 3 pentru consum de alcool și 8 pentru încălcarea normelor privind viteza de deplasare și au retras 3 de certificate de înmatriculare.

de Roxana NĂSTASĂ Duminică, polițiști vasluieni au acționat pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice, suplimentar față de activitățile dispozitivelor curente din teren. Astfel, pentru protejarea populației împotriva unor practici ilicite, au fost desfășurate acțiuni de verificare a activității agenților economici și persoanelor fizice, în legătură cu modul de comercializare a bunurilor. De asemenea, verificările au avut în vedere și legalitatea efectuării transportului de mărfuri și respectarea normelor în vigoare privind traficul rutier. Măsuri suplimentare au fost dispuse și pentru prevenirea evenimentelor rutiere grave și fluidizarea traficului rutier. Polițiștii de ordine publică, de la rutieră, de investigații…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: