Home » Sanatate » Val de solicitări la ambulanță din partea cardiacilor

Val de solicitări la ambulanță din partea cardiacilor

de Roxana NĂSTASĂ

Val de solicitări la Serviciul Județean de Ambulanță Vaslui. Ieri, potrivit conducerii instituției a crescut numărul solicitărilor din partea persoanelor cu afecțiuni cardiace, asta din cauza caniculei.

„Astăzi, (n.r. ieri) nu au fost cazuri de persoane căzute în stradă din cauza căldurii, dar a o crescut numărul apelurilor venite din partea persoanelor cunoscute cu patologie cardiacă și care s-au simțit rău, cel mai probabil din cauza căldurii”, a declarat, managerul SAJ Vaslui, Aurora Popa.
În weekend, în doar 24 de ore au fost înregistrate cinci cazuri de persoane căzute în srtadă din cauza temperaturilor ridicate, majoritatea fiind tineri.
Pentru a evita situațiile neplăcute, Primăria municipiului Vaslui a amenajat cinci puncte de distribuire a apei potabile în farmacii, iar cei care au nevoie de îngrijiri medicale se pot adresa la două centre, Este vorba de Centrul Medico Social „Buna Vestire”sau Centrul de zi pentru persoanele de vârsta a treia din zona Călugăreni. Totodată, au fost amplasate corturi pentru monitorizarea stării de sănătate a populației în mai multe zone intens circulate din oraș. De asemenea, în perioadele cu temperaturi foarte ridicate este recomandat consumul zilnic de lichide (între 1,5 – 2 litri de lichide), fără a aștepta să apară senzația de sete. Este necesar un pahar de apă (sau echivalentul acestuia) la fiecare 15 – 20 de minute. De asemenea, medicii sfătuiesc populația să consume zilnic cât mai multe fructe și legume proaspete deoarece acestea conțin o mare cantitate de apă. Pe timpul caniculei nu trebuie consumat alcool deoarece acesta favorizează deshidratarea și diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii. Nici consumul de băuturi cu un conținut ridicat de cofeină sau de zahăr, nu este recomandat.

de Roxana NĂSTASĂ Val de solicitări la Serviciul Județean de Ambulanță Vaslui. Ieri, potrivit conducerii instituției a crescut numărul solicitărilor din partea persoanelor cu afecțiuni cardiace, asta din cauza caniculei. „Astăzi, (n.r. ieri) nu au fost cazuri de persoane căzute în stradă din cauza căldurii, dar a o crescut numărul apelurilor venite din partea persoanelor cunoscute cu patologie cardiacă și care s-au simțit rău, cel mai probabil din cauza căldurii”, a declarat, managerul SAJ Vaslui, Aurora Popa. În weekend, în doar 24 de ore au fost înregistrate cinci cazuri de persoane căzute în srtadă din cauza temperaturilor ridicate, majoritatea fiind…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: