Home » Social » Expoziție și concert de zile mari

Expoziție și concert de zile mari

de Mihaela NICULESCU

În plină vară, Galeria de Artă „N. N. Tonitza”, împreună cu Fundația Culturală „dr. Constantin Teodorescu”, vă invită sâmbătă, 25 iulie, de la ora 11, la un eveniment cultural revigorant.

Organizatorii și-au propus, de această dată, să surprindă publicul cu o expoziție inedită a maestrului Corneliu Vasilescu, dar și cu un concert de muzică clasică, susținut de un virtuoz al viorii, concert-maestrul Marcian David.
„După ce au fost expuse, în această primăvară, la Galeria Orizont, din Capitală, minunatele lucrări ale maestrului Corneliu Vasilescu, vor fi prezente și pe simezele galeriei noastre. Este vorba de o expoziție specială de crochiuri și picturi după model, o expoziție care dezvăluie o latură intimă, mai puțin cunoscută a artistului. Expoziția, pe care maestrul a numit-o «De la baroc, la până mai ieri», prezintă femeia ca centrul universului pictorului”, ne-a declarat Ana Sârbu, președinta Fundației Culturale „dr. Constantin Teodorescu”.
După vernisarea expoziției, publicul va putea asculta piese celebre, ale unor compozitori consacrați, în interpretarea luii Marcian David. Violonistul și dirijorul Marcian David este concert-maestru al Filarmonicii din Iași, din 1977. În 2006, a înființat trio-ul „Arioso”, cu care a susținut nenumărate concerte în țară și străinătate, acesta fiind prezent în urmă cu doi ani și la Galeria de Artă „N.N. Tonitza” din Bârlad.
David Marcian are o participare bogată la concerte de pe tot mapamondul, dar și în juriile unor concursuri internaționale de anvergură. Astfel, în 1996, a făcut parte din juriul Concursului Internațional de Violoncel „Leopold Mozart” (Augsburg), iar în 1998 și 1999 a fost președintele juriului Concursului Internațional al Muzicii Contemporane Subiaco (Italia).
„Este o onoare să-l avem, din nou, invitat pe David Marcian, o personalitate în lumea muzicală românească și internațională, un artist care, îndrăznesc să spun, reușește să atingă perfecțiunea cu arcușul”, a mai spus Ana Sârbu.

de Mihaela NICULESCU În plină vară, Galeria de Artă „N. N. Tonitza”, împreună cu Fundația Culturală „dr. Constantin Teodorescu”, vă invită sâmbătă, 25 iulie, de la ora 11, la un eveniment cultural revigorant. Organizatorii și-au propus, de această dată, să surprindă publicul cu o expoziție inedită a maestrului Corneliu Vasilescu, dar și cu un concert de muzică clasică, susținut de un virtuoz al viorii, concert-maestrul Marcian David. „După ce au fost expuse, în această primăvară, la Galeria Orizont, din Capitală, minunatele lucrări ale maestrului Corneliu Vasilescu, vor fi prezente și pe simezele galeriei noastre. Este vorba de o expoziție specială…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: