Home » Business » Milioane de români sunt în pericol | Îți fură banii de pe card cu legea în mână!

Milioane de români sunt în pericol | Îți fură banii de pe card cu legea în mână!

Unele dintre firmele care fac comerț pe internet au găsit metode să mai “ciupească” niște bani peste prețul produsului vândut. Cea mai nouă, folosită de firmele care vând bilete la spectacole, e aplicarea unei taxe pentru plata cu cardul.

În România, firmele nu au voie să îți ia comision dacă plătești cu ajutorul cardului. Și totuși, unele site-uri, mai ales cele care vând bilete pentru spectacole sau meciuri, au găsit metode să ne ardă la buzunar fără să încalce legea. Metodele pe care ele le utilizează au intrat și în atenția ANPC, care va demara o anchetă. “Mi-am cumpărat două bilete la un spectacol, iarna trecută. După ce am introdus datele de pe card, când am vrut să închei tranzacția, am văzut că apărea un comision de 2%. Pentru că știam că nu au voie să mă taxeze am încercat să sun la numărul pus la dispoziția clienților. Am constatat că și acesta costa, și nu puțin. În total, cred că am plătit în plus încă 10-15 lei ”, ne spune R. B., o femeie din București.

Ai grijă de unde este site-ul

Comisioanele pot apărea sub diverse denumiri, cum ar fi “comision de rezervare” sau “comision de tranzacție”. Locul unde e înregistrat site- ul de pe care vrei să faci cumpărături e important. Chiar dacă numele poate suna românește, ca și firma care îl deține, important e să verifici unde se va face plata. Pentru a te putea taxa suplimentar, aceste site-uri înregistrează plățile în țări din afara României unde taxele la plata cu cardul sunt permise. De obicei, sunt folosite firme din Germania, Anglia sau Gibraltar. În România, în fiecare an, în jur de 2,5 milioane de oameni fac cumpărături de pe internet și plătesc cu cardul.

Sursa: libertatea.ro

Unele dintre firmele care fac comerț pe internet au găsit metode să mai “ciupească” niște bani peste prețul produsului vândut. Cea mai nouă, folosită de firmele care vând bilete la spectacole, e aplicarea unei taxe pentru plata cu cardul. În România, firmele nu au voie să îți ia comision dacă plătești cu ajutorul cardului. Și totuși, unele site-uri, mai ales cele care vând bilete pentru spectacole sau meciuri, au găsit metode să ne ardă la buzunar fără să încalce legea. Metodele pe care ele le utilizează au intrat și în atenția ANPC, care va demara o anchetă. “Mi-am cumpărat două…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: