Home / National / Subvenție de 20.000 lei la cumpărarea unei mașini electrice și de 5.000 lei pentru hibrid

Subvenție de 20.000 lei la cumpărarea unei mașini electrice și de 5.000 lei pentru hibrid

Ministerul Mediului propune acordarea unor subvenții de 20.000 de lei la cumpărarea unui autovehicul pur electric și de 5.000 de lei la achiziția unui autovehicul electric hibrid, potrivit unui proiect de ordonanață a Guvernului lansat în dezbatere publică.

Aceste subvenții vor fi acordate sub formă de ecotichet din bugetul Fondului pentru Mediu, se arată în proiectul de modificare a Ordonanțaei de Urgență a Guvernului 9/2013 privind timbrul de mediu.

Ecotichetul are “o valoare de 20.000 de lei pentru achiziționarea unui autovehicul pur electric și o valoare de 5.000 lei pentru achiziționarea unui autovehicul nou electric hibrid cu sursă de alimentare externă, care generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 50g/km”, se arată în proiectul de OG.

Persoanele fizice, persoanele juridice, unitățile administrativ-teritoriale și instituțiile publice vor beneficia de un ecotichet pentru fiecare astfel de autovehicul achiziționat.

La sfârșitul lunii aprilie, președintele Administrației Fondului pentru Mediu (AFM), Adrian Gearâp, declara că AFM propune acordarea unei subvenții de 20.000 de lei la cumpărarea unui autoturism electric, urmând să deruleze în paralel și o sesiune de finanțare pentru amplasarea de prize.

În 2013, AFM a derulat o sesiune de finanțare în cadrul căreia au fost alocate 100 de ecotichete pentru achiziția de automobile electrice. Singurul solicitant care a beneficiat de reducerea de 12.000 de lei la cumpărarea unei mașini de acest tip a fost municipiul Moinești, județul Bacău. În 2014 nu a mai fost derulată vreo sesiune de finanțare.

Sursa: mediafax.ro

Ministerul Mediului propune acordarea unor subvenții de 20.000 de lei la cumpărarea unui autovehicul pur electric și de 5.000 de lei la achiziția unui autovehicul electric hibrid, potrivit unui proiect de ordonanață a Guvernului lansat în dezbatere publică. Aceste subvenții vor fi acordate sub formă de ecotichet din bugetul Fondului pentru Mediu, se arată în proiectul de modificare a Ordonanțaei de Urgență a Guvernului 9/2013 privind timbrul de mediu. Ecotichetul are "o valoare de 20.000 de lei pentru achiziționarea unui autovehicul pur electric și o valoare de 5.000 lei pentru achiziționarea unui autovehicul nou electric hibrid cu sursă de alimentare…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Sirenele care anunta situatiile de urgenta vor fi testate, de marti, iar timp de 4 zile vor suna alternativ, intre orele 10 si 15

Sirenele care anunta situatiile de ...

Tinerii nu vor grațiere de urgență

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești ...

Comisiile reunite de Buget și Muncă din Parlament au aprobat majorarea cu 15% a salariilor de bază din învățământ începând cu 1 ianuarie

Comisiile reunite de Buget și ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: