Home » Justitie » Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul bebelușului mort la Maternitatea Bârlad!

Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul bebelușului mort la Maternitatea Bârlad!

de Răzvan CĂLIN

Poliția Bârlad a declanșat o anchetă în acest caz care va putea fi elucidat abia după finalizarea raportului examenului medico-legal.

Cazul bebelușului mort la Maternitatea din Bârlad a intrat și în vizorul poliției care, la scurt timp după consumarea tragediei, a declanșat o anchetă penală pentru comiterea infracțiunii de ucidere din culpă.

„Conform procedurilor în vigoare, ancheta a fost declanșată imediat ce s-a aflat despre acest caz, iar cercetările sunt efectuate de Biroul de Investigații Criminale din cadrul Poliției Bârlad. Ancheta este în plină desfășurare în momentul de față”, ne-a declarat subcomisarul Mihaela Ștraub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui.

Pe lîngă ancheta polițiștilor, cazul a intrat și în atenția Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad care a fost sesizat de soții Florentina și Gabriel Sava, părinții bebelușului decedat în condiții atât de suspecte. După cum am mai scris, în noaptea de 13/14 iulie, Florentina Sava a născut la Spitalul municipal de urgență „Elena Beldiman” din Bârlad un băiețel, care ulterior, la circa cinci minute de la naștere, a decedat.

Familia îndurerată este revoltată mai ales din cauză că nimeni din spitalul bârlădean nu le-a spus ce anume s-a întâmplat cu nou-născutul. Mai ales că în ultima săptămână de sarcină, mama a fost internată și ținută sub supraveghere de medicii bârlădeni. În tot acest răstimp, mamei i s-a spus în permanență că sarcina este în regulă și că fătul este dezvoltat normal. Și totuși, la doar câteva minute de la naștere, fătul a decedat în ciuda eforturilor făcute de medici pentru a-l salva.

Cel puțin până în momentul de față, nimeni nu le-a spus soților Sava care este cauza acestui deces subit. Nici necropsia nu a fost prea edificatoare căci în certificatul de deces eliberat de Serviciul de Medicină Legală Vaslui s-a consemnat că este necunoscută cauza decesului. Mai multe lămuriri se așteaptă a fi aduse odată ce se va afla rezultatul analizelor histo-patologice care ar trebui să fie comunicate de Institutului de Medicină Legală Iași, acolo unde au fost trimise probele prelevate la Vaslui.

de Răzvan CĂLIN Poliția Bârlad a declanșat o anchetă în acest caz care va putea fi elucidat abia după finalizarea raportului examenului medico-legal. Cazul bebelușului mort la Maternitatea din Bârlad a intrat și în vizorul poliției care, la scurt timp după consumarea tragediei, a declanșat o anchetă penală pentru comiterea infracțiunii de ucidere din culpă. „Conform procedurilor în vigoare, ancheta a fost declanșată imediat ce s-a aflat despre acest caz, iar cercetările sunt efectuate de Biroul de Investigații Criminale din cadrul Poliției Bârlad. Ancheta este în plină desfășurare în momentul de față”, ne-a declarat subcomisarul Mihaela Ștraub, purtătorul de cuvânt…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: