Home » National » Liviu Dragnea este noul președinte interimar al PSD: Ponta rămâne prietenul meu. Suntem o echipă care-l sprijină ferm

Liviu Dragnea este noul președinte interimar al PSD: Ponta rămâne prietenul meu. Suntem o echipă care-l sprijină ferm

Liviu Dragnea este noul președinte interimar al PSD, el fiind votat, miercuri, în cadrul ședinței Comitetului Executiv al partidului, în defavoarea Rovanei Plumb. Potrivit unor surse, Dragnea a primit 65 de voturi, în timp ce Rovana Plumb doar 18. Dragnea și-a anunțat, oficial, candidatura pentru interimatul la șefia partidului cu doar o zi înaintea ședinței CExN.

Liviu Dragnea a declarat, imediat după vot, că va veni cu un plan de acțiune pentru redresarea partidului, iar Rovana Plumb va rămâne președintele Consiliului Național și va conduce departamentele PSD. El a mai spus că social-democrații vor face tot ce le stă în putință ca Victor Ponta să rămână premier, acesta fiind susținut de toți membrii de partid.

Dragnea, care până acum a ocupat funcția de coordonator politic, a precizat că a avut o discuție cu Gabriel Oprea, pe care l-a asigurat de colaborarea PSD și de faptul că împreună vor asigura guvernarea.

Întrebat în legătură cu faptul că Ponta nu a votat, Dragnea a spus „până la urmă, este o soluție rabinică”.

Victor Ponta a plecat de la ședința Comitetului Executiv Național al PSD fără să voteze, după ce a susținut-o pe Rovana Plumb. Ponta a părăsit ședința, pe motiv că avea o întâlnire și se va întoarce.

UPDATE – Dragnea: Ponta rămâne prietenul meu. Suntem o echipă care-l sprijină ferm

Noul șef interimar al PSD, Liviu Dragnea, a precizat, miercuri, că l-a onorat foarte mult susținerea președintelui de onoare Ion Iliescu, arătând că Victor Ponta rămâne prietenul său și că partidul va fi condus de o echipă care îl va sprijini ferm pe Ponta.

„M-a onorat foarte mult susținerea președintelui Iliescu, a avut o argumentație foarte solidă și corectă, rațională. Rovana Plumb este președinte al CN, domnul președinte a spus ca noi să facem o echipă. Preluarea interimară a atribuțiilor să fie asumată de mine, că am o oarecare experiență”, a spus Dragnea, la finalul ședinței Comitetului Executiv Național în care a fost ales președinte interimar al formațiunii social-democrate.

El a arătat că Victor Ponta rămâne prietenul său, chiar dacă acesta și-a anunțat susținerea pentru Rovana Plumb.

„Victor Ponta rămâne prietenul meu, pe un prieten nu te poți supăra. A fost opțiunea lui Victor pe care o respect, dar Victor este prietenul meu. Categoric nu este un eșec al lui Victor Ponta. Suntem în fața dumneavoastră ca o echipă care îl sprijină în mod ferm pe Victor Ponta”, a adăugat Dragnea.

UPDATE – Dragnea, întrebat dacă va candida și la congres: Primul obiectiv este să ne așezăm pe treabă

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, miercuri, că opinia cvasigenerală a Comitetului Executiv Național al PSD a fost ca în luna noiembrie să se organizeze congresul partidului, evitând să spună dacă va candida și în cadrul acestui for, prioritatea fiind acum întărirea partidului.

„Opinia cvasigenerală a tuturor celor din Comitetul executiv Național a fost că în luna noiembrie să se organizeze Congresul PSD și acesta va fi unul dintre obiectivele echipei de conducere interimară”, a spus Dragnea, la finalul ședinței.

Întrebat dacă va candida la viitorul Congres, Dragnea a spus că primul obiectiv este ca partidul să fie îmbărbătat. „După votul de astăzi, primul obiectiv este să ne așezăm pe treabă că sunt foarte multe lucruri de făcut, partidul trebuie îmbărbătat, așteaptă un plan concret de acțiune, după care avem timp să ne gândim care candidează”, a mai spus Dragnea.

UPDATE Zgonea: Liviu Dragnea este cea mai bună soluție pentru PSD

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a declarat, miercuri, la finalul Comitetului Executiv al PSD, că Liviu Dragnea este cea mai bună soluție pentru PSD, în acest moment, și l-a susținut.

Întrebat dacă PSD a ieșit din criza despre care vorbea el însuși, prin alegerea unei persoane care are o condamnare, Zgonea a spus că CExN a luat o „decizie specială”, adăugând că dosarul în care acesta a fost condamnat, în primă instanță, nu ar fi unul de corupție.

UPDATE – Iliescu l-a susținut pe Dragnea. Congresul PSD va avea loc în noiembrie

Președintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, miercuri, că l-a susținut pe Liviu Dragnea pentru șefia interimară a PSD, iar congresul partidului va avea loc în noimebrie.

UPDATE – Victor Ponta: Oricine va câștiga, Rovana sau Liviu, voi lucra cu ei

Membrii Consiliului Executiv al PSD au început, miercuri, să voteze secret cu buletine pentru unul dintre cei doi candidați la președinția PSD, Rovana Plumb și Liviu Dragnea, în timp ce premierul Victor Ponta a plecat din sală, precizând că are o întâlnire, dar că se întoarce să voteze.

Victor Ponta a mai spus că indiferent cine va câștiga bătălia internă, fie că este Liviu Dragnea, fie că este Rovana Plumb, va lucra cu ei, tot așa cum și ei l-au susținut până acum.

„Mă duc că am o  întâlnire și vreau să spun un singur lucru că sunt convins că PSD e la fel de unit după întâlnirea asta și am asigura că oricine va fi Rovana sau Liviu eu lucrez cu ei pentru că amândoi m-au ajutat foarte multt. Mă întorc să votez”, a spus Ponta, la ieșire.

Membrii PSD votează dintre cei doi candidați Rovana Plumb și Liviu Dragnea. În timpul ședinței unii participanți au propus și candidatura Ecaterniei Andronescu, însă aceasta a refuzat, au precizat surse din PSD.

UPDATE – Dragnea, întrebat dacă va fi votat de Ponta: Nu știu. Am o susținere bună

Coordonatorul politic al PSD Liviu Dragnea, candidat la șefia interimară a partidului, a declarat, miercuri, înaintea ședinței Comitetului Executiv al PSD, că are o „susținere bună” în interiorul formațiunii, dar nu știe dacă va primi și votul premierului Victor Ponta.

 „Am o susținere bună, cred eu”, a declarat Liviu Dragnea, la finalul negocierilor care s-au ținut în biroul lui Președintelui Camerei Deputaților, înaintea ședinței Comitetului Executiv al PSD. Întrebat dacă va fi votat de Victor Ponta în ședința CEX, Dragnea a declarat, zâmbind, că nu știe acest lucru.

Liviu Dragnea a mai declarat că speră ca social-democrații să îi acorde votul de încredere pentru a repune partidul în funcțiune și a pregăti atât toamna politică viitoare, cât și Congresul PSD.

„Sper ca, astăzi, colegii să îmi acorde un vot de încredere pentru a repune în funcțiune partidul, într-o perioadă foarte scurtă, cu un plan de acțiuni concrete, să pregătim toamna politică viitoare și Congresul”, a afirmat Liviu Dragnea.

Marți, când și-a anunțat oficial candidatura pentru șefia PSD, Dragnea declara că gestul său nu este îndreptat împotriva lui Ponta, care îi este „prieten” și că mizează pe votul acestuia, așa cum el, la rândul său, l-a votat de fiecare dată.

Ponta: Cât voi fi membru al PSD o să sprijin conducerea acestui partid

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, în debutul ședinței Comitetului Executiv Național al PSD, că atât timp cât va face politică o să fie doar în PSD și că atât timp cât va fi membru al PSD o să sprijine conducerea partidului.

„Vreau să vă asigur că atâta timp cât o să fac politică o să fac doar în PSD și că atâta timp cât voi fi membru al PSD o să sprijin conducerea acestui partid. Mă întreba lumea dacă sprijin pe Rovana, pe Liviu, dacă plec … păi ei m-au sprijinit pe mine cât am fost președinte al PSD și același lucru îl voi face și eu față de toți cei prezenți aici în sală și cei care veți lua deciziile în continuare, politic”, a afirmat Ponta.

Premierul a mai spus că îi roagă pe membrii CExN să-l sprijine în continuare, menționând că de acum „99% din eforturile” sale vor fi spre guvernare.

„Însă, în final, dumneavoastră, politic, la anul, veți avea bătăliile adevărate la locale și la parlamentare și veau să vă folosească și să ne folosească rezultatele guvernării și să zicem, încă o dată, că PSD a luat țara din prăpastie și o duce într-un loc bun. (…). Sunt absolut convins că împreună am făcut lucruri extraordinare și tot împreună o să facem și alte lucruri importante. Vreau să ducem la bun sfârșit o guvernare de care dumneavoastră, ca și conducerea partidului, nu aveți de ce să vă rușinați, dimpotrivă”, a mai spus Ponta.

„Vreau să că mulțumesc tuturor, să vă spun că cea mai mare oinoare pentru mine a fost să fiu președinte al PSD și să vă zic că mai avem încă foarte multe lucruri de făcut împreună”, a spus Ponta, aplaudat de cei prezenți.

„Din experiența domnului președinte Iliescu am învățat că cel mai tare ești iubit în ziua în care ești ales și în ziua în care pleci din funcție. Între timp, în perioada dintre cele două momente nu e la fel de simplu”, a mai spus el, râzând.

Ponta a precizat că, împreună cu secretarul general al PSD, Andrei Dolineaschi, se va ocupa de partea procedurală a ședinței, până la alegerea noii conduceri.

Rovana Plumb: Am convingerea că în urma Comitetului Executiv PSD va câștiga

Președintele interimar al PSD, Rovana Plumb, a declarat, miercuri, că are convingerea că, în urma Comitetului Executiv Național, a cărui ședință urmează să înceapă la Palatul Parlamentului, PSD va câștiga.

„Am convingerea că, în urma Comitetului Executiv, Partidul Social Democrat va câștiga”, a declarat Plumb, înainte de a intra în sala de ședință.

Surse: Andronescu și Zgonea ar putea candida pentru șefia interimară a PSD

Reprezentanții mai multor organizații PSD au fost anunțați, cu câteva ore înaintea CEx, că Plumb și Dragnea nu vor fi singurii candidați pentru șefia interimară a partidului, au declarat pentru MEDIAFAX surse politice, potrivit cărora alți candidați ar putea fi Ecaterina Andronescu și Valeriu Zgonea.

Conform surselor citate, funcția de președinte interimar al PSD va fi disputată între patru candidați, în cursul zilei de miercuri urmând să-și anunțe candidatura și vicepreședintele PSD Ecaterina Andronescu și președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea.

Sursa: mediafax.ro

Liviu Dragnea este noul președinte interimar al PSD, el fiind votat, miercuri, în cadrul ședinței Comitetului Executiv al partidului, în defavoarea Rovanei Plumb. Potrivit unor surse, Dragnea a primit 65 de voturi, în timp ce Rovana Plumb doar 18. Dragnea și-a anunțat, oficial, candidatura pentru interimatul la șefia partidului cu doar o zi înaintea ședinței CExN. Liviu Dragnea a declarat, imediat după vot, că va veni cu un plan de acțiune pentru redresarea partidului, iar Rovana Plumb va rămâne președintele Consiliului Național și va conduce departamentele PSD. El a mai spus că social-democrații vor face tot ce le stă în putință ca Victor…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: