Home » Administratie » Străzile Bârladului, așa cum NU mai vrem să fie! (FOTOREPORTAJ)

Străzile Bârladului, așa cum NU mai vrem să fie! (FOTOREPORTAJ)

de Răzvan CĂLIN

De curând, edilii bârlădeni au anunțat că aproape 200 de străzi din oraș vor fi reabilitate. Concret, asta înseamnă operațiuni de plombare sau reparații la arterele balastate (acoperite cu pietriș), așa încât nu se poate vorbi despre o reabilitare ca la carte. Este, dacă vreți, aceeași „cârpeală” cu care ne-au obișnuit edilii bârlădeni în ultimii ani pe motiv că mai mult de atât nu permite anemicul buget al Bârladului.

După numai o iarnă (maxim două), străzile din oraș revin la starea lor inițială: pline de gropi și de hârtoape, totul spre disperarea conducătorilor auto, dar și a pietonilor deopotrivă. În consecință, mulți dintre localnici sunt de părere că Bârladul, în plin secol XXI, se prezintă în fața lumii cu o rețea stradală de toată jena. De altfel, în urmă cu câteva zile, World Economic Forum a emis un raport din care reiese că România are cele mai proaste drumuri din Europa, dar și din lume pentru că ocupă un catastrofal loc 121 din totalul de 144 de state monitorizate. Iar dacă ar fi să discutăm de pe străzile din localități, probabil că situația ar fi și mai jenantă. Iată mai jos o scurtă trecere în revistă a stadiului deplorabil în care se află mare parte dintre străzile Bârladului.

de Răzvan CĂLIN De curând, edilii bârlădeni au anunțat că aproape 200 de străzi din oraș vor fi reabilitate. Concret, asta înseamnă operațiuni de plombare sau reparații la arterele balastate (acoperite cu pietriș), așa încât nu se poate vorbi despre o reabilitare ca la carte. Este, dacă vreți, aceeași „cârpeală” cu care ne-au obișnuit edilii bârlădeni în ultimii ani pe motiv că mai mult de atât nu permite anemicul buget al Bârladului. După numai o iarnă (maxim două), străzile din oraș revin la starea lor inițială: pline de gropi și de hârtoape, totul spre disperarea conducătorilor auto, dar și a…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Razvan Calin

2 comments

  1. Trotuarele de pe dealul vechi chiar aveau nevoie de asfalt;
    ca de altfel si trotuarele de pe bld Primaverii, inclusiv careul garii CFR care arata oribil, au nevoie de acelasi tratament.
    Sunt strazi din bolovani scofalciti chiar in centru, intre Gura Leului si Piata Sf. Ilie.
    Urmatoarele strazi arata ca dupa o invazie de asteroizi chiar in centrul urbei:
    iata strazile: Ioan Voda, Posta Veche, Prutului, Bicaz, Doctor Bogdan Bagdasar si Ana Ipatescu pe unde trece jumatate de Barlad in drumul catre piata.
    Gradina Publica este un jeg plin de praf si dale din beton crapat si scorojit, asfalt distrus , imposibil de plimbat un copil mic de cateva luni.
    Toate scursorile din deal se scurg pe aleile din gradina lasand in urma numai noroi si apoi praf pe care vantul il imprastie in toate directiile, in schimb avem flori.
    Canalele deschise si santurile din gradina care colectau ploile din deal sunt acum colmatate cu prundis si aluviuni.
    Este o lucrare simpla si ieftina. Decolmatati canalele pentru apele pluviale din deal si dirijati apele spre zonele impadurite, nu spre aleile din gradina.
    Parcul de la teatru trebuie si el asfaltat sau pavat cu piatra cubica. Praful este insuportabil, iar cand ploua totul se transforma in mâl. De asemenea nu mai toaletati copacii demential caci nu mai avem pic de umbra. Sau ne vreti pe toti la spital pe timp de canicula?

  2. asfaltati gradina publica si parcul vip.
    este nevoie urgent de asfalt si pe Str. Mihai Viteazu, inclusiv trotuarele.
    trotuarelede pe bld. Primaverii trebuie si astea asfaltate. este o strada comerciala….
    Piaţetele din centru dintre Lidl si Penny, macar un pospai de asfalt. Centrul chiar arata groaznic.

%d blogeri au apreciat: