Home » Invatamant » Peste 1.400 de candiați așteptați la bacul din toamnă

Peste 1.400 de candiați așteptați la bacul din toamnă

de Roxana NĂSTASĂ
Peste 1.400 de candidați din județ sunt așteptați să participe la sesiunea din toamnă a examenului de Bacalaureat. Examenele vor începe pe 17 august cu evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală la limba română și se vor termina în data de 28 august când va avea loc proba scrisă la alegere a profilului și specializării. Primele rezultate vor fi cunoscute pe 1 septembrie, iar cele finale, în 4 septembrie.
S-au încheiat înscrierile la a doua sesiune a examenului de bacalaureat, cea din taomnă. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, 1.463 de candidați din județ sunt așteptați să susțină acest examen. O parte dintre ei sunt candidații încriși deja care nu au luat bacalaureatul în prima sesiune sau cei din generații anterioare, iar o altă parte sunt corigenții care nu au putut să dea examenul în prima sesiune, dar care se vor putea înscrie în august la sesiunea din toamnă, asta dacă iau ciorigențele.
Regulile pentru participarea la examen sunt aceleași cu cele de la sesiunea de vară. Candidații riscă să fie eliminați pentru tentativă de fraudă dacă au asupra lor, în sălile de examen, telefoane mobile sau alte mijloace de comunicare, manuale sau alte surse de copiere. Sălile sunt monitorizate video și, unele dintre ele, și audio.
Candidații care au fost eliminați de la o probă, pentru fraudă sau tentativă de fraudă, nu mai pot participa la probele următoare și sunt declarați „eliminați din examen”, fără posibilitatea recunoașterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării sau a probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale. Se consideră că acești candidați nu au promovat examenul de bacalaureat.
Calendarul sesiunii de toamnă a examenului de bacalaureat
13–17 iulie: Înscrierea candidaților la a doua sesiune de examen
17-18 august: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A
17-18 august: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B
18-19 august: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C
20- 21 august: Evaluarea competențelor digitale – proba D
24 august: Limba și literatura română – proba E)a) – proba scrisă
25 august: Limba și literatura maternă – proba E)b) – probă scrisă
26 august: Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – probă scrisă
28 august: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E)d) – probă scrisă
31 august : Afișarea rezultatelor (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 16:00)
1-2 septembrie: Rezolvarea contestațiilor
3 septembrie: Afișarea rezultatelor finale

de Roxana NĂSTASĂ Peste 1.400 de candidați din județ sunt așteptați să participe la sesiunea din toamnă a examenului de Bacalaureat. Examenele vor începe pe 17 august cu evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală la limba română și se vor termina în data de 28 august când va avea loc proba scrisă la alegere a profilului și specializării. Primele rezultate vor fi cunoscute pe 1 septembrie, iar cele finale, în 4 septembrie. S-au încheiat înscrierile la a doua sesiune a examenului de bacalaureat, cea din taomnă. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, 1.463 de candidați din județ sunt așteptați să…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: