Home » Social » Clarificări AFIR privind utilizarea BDPR

Clarificări AFIR privind utilizarea BDPR

de Roxana NĂSTASĂ

Pentru o mai bună înțelegere a acestui instrument de lucru, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) face clarificări privind scopul și utilizarea Bazei de Date cu Prețuri de Referință (BDPR) pentru mașini, utilaje și echipamente specializate.

„În acest sens, precizăm faptul că Baza de Date a fost concepută ca un mecanism menit să simplifice procedura de achiziție publică a echipamentelor specializate necesare beneficiarilor PNDR, mecanism pus la dispoziția solicitanților/beneficiarilor, producătorilor/importatorilor/dealerilor acestor echipamente și a experților AFIR. Baza de Date funcționează pe principiul cumpărării directe a echipamentului dorit, cu finanțare din fonduri europene nerambursabile, fără a mai parcurge altă procedură de achiziție, dar cu cu respectarea prevederilor comunitare și naționale”, a declarat Alin Dan Trifu, director OJFIR Vaslui.

Înscrierea elementelor în BDPR se realizează la solicitarea oficială transmisă de către producători/importatori/distribuitori autorizați ai mașinilor și utilajelor specializate. În cadrul Bazei de Date sunt afișate numai următoarele informații: codul CPV (cod comun internațional privind achizițiile de produse și servicii), marca, modelul, dotările standard și prețul exprimat în euro, fără TVA.

Identitatea producătorului, impotatorului sau distribuitorului care a transmis datele pentru înscriere reprezină o informatie confidențială și nu este afișată pe pagina oficială a AFIR (www.afir.info).

„Foarte important de reținut este faptul că înscrierea/inserarea în Baza de Date cu prețuri de referință a elementelor propuse de către un ofertant de echipamente nu îi conferă acestuia calitatea de firmă agreată” de către AFIR, acest concept neexistând din punctul de vedere al Agenției”, a mai declarat Alin Dan Trifu, director OJFIR Vaslui.

Baza de Date prezintă numai elemente identificate prin combinația marcă-model și nu specifică denumirea producătorului/importatorului sau distribuitorului care comercializează una sau mai multe mărci de produs.

Decizia achiziționării de la un anumit producător/importator/distribuitor aparține exclusiv beneficiarului de fonduri europene nerambursabile.

BDPR este publică și funcțională pe site-ul AFIR la secțiunea Informații Utile/Prețuri de Referință, subsecțiunea BD Prețuri de Referință PNDR.

de Roxana NĂSTASĂ Pentru o mai bună înțelegere a acestui instrument de lucru, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) face clarificări privind scopul și utilizarea Bazei de Date cu Prețuri de Referință (BDPR) pentru mașini, utilaje și echipamente specializate. „În acest sens, precizăm faptul că Baza de Date a fost concepută ca un mecanism menit să simplifice procedura de achiziție publică a echipamentelor specializate necesare beneficiarilor PNDR, mecanism pus la dispoziția solicitanților/beneficiarilor, producătorilor/importatorilor/dealerilor acestor echipamente și a experților AFIR. Baza de Date funcționează pe principiul cumpărării directe a echipamentului dorit, cu finanțare din fonduri europene nerambursabile, fără a mai parcurge…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: