Home » National » COD GALBEN de caniculă și luni, în 19 județe din sudul și sud-estul țării. PROGNOZA METEO pentru luni și marți

COD GALBEN de caniculă și luni, în 19 județe din sudul și sud-estul țării. PROGNOZA METEO pentru luni și marți

Vremea caniculară se menține și luni în toată partea de sud și sud-est a țării, Capitala și 19 județe fiind sub atenționare de cod galben, iar ploile persistă în estul și centrul țării și la munte, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Vremea se va menține caniculară în cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Dobrogei, precum și în sudul Moldovei. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor atinge frecvent 35 – 37 de grade.

Vor fi sub atenționare de cod galben județele: Mehedinți, Gorj, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, inclusiv București, Ialomița, Călărași, Brăila, Galați, Tulcea și Constanța, precum și jumătatea sudică a județelor Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova și o parte însemnată din Buzău și Vrancea.

Totodată, vor mai fi manifestări de instabilitate atmosferică, îndeosebi în estul, centrul țării și la munte.

LA BUCUREȘTI:

Luni, vremea va fi caniculară după-amiaza, iar temperatura maximă se va situa în jurul valori de 36 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară și noaptea când vor fi condiții pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura minimă va fi de 21…23 de grade.

MARȚI

Marți, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, iar în regiunile sudice și sud-estice canicula și disconfortul termic vor persista. Cerul va fi variabil cu unele înnorări după-amiaza și noaptea când pe arii restrânse la munte și izolat în restul teritoriului vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27 de grade în Maramureș și 38 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime se vor încadra între 12 și 25 de grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei.

Sursa: mediafax.ro

Vremea caniculară se menține și luni în toată partea de sud și sud-est a țării, Capitala și 19 județe fiind sub atenționare de cod galben, iar ploile persistă în estul și centrul țării și la munte, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM). Vremea se va menține caniculară în cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Dobrogei, precum și în sudul Moldovei. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor atinge frecvent 35 - 37 de grade. Vor fi sub atenționare de cod galben județele: Mehedinți, Gorj, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, inclusiv București,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: