Home » Sanatate » Canicula agită oamenii și animalele, dar și spiritele la Urgențe

Canicula agită oamenii și animalele, dar și spiritele la Urgențe

de Mihaela NICULESCU

În week-end-ul care a trecut, canicula a adus la Spitalul „Elena Beldiman” câteva cazuri grave. Temperaturile exagerate de sâmbătă și duminică au determinat o stare de iritare a oamenilor dar și a animalelor din gospodării.

Sâmbătă, 25 iulie, a fost adus cu ambulanța SMURD un bărbat de 46 de ani din Bogdănești, după ce a fost atacat de propriul cal.
„Am vrut să schimb locul de păscut al calului meu, i-am desfăcut funia și imediat am simțit o durere în antebraț. Am știut că tocmai mă mușcase. Recunosc, băusem câteva pahare și poate că de aceea calul m-a atacat”, a povestit Adrian Captar, victima propriului cal.
Pacientul a fost operat și se află internat la secția Chirurgie.
„Pacientul mușcat de cal prezenta la internare o plagă destul de complicată la antebrațul stâng. Acum se recuperează la Chirurgie”, a declarat Adrian Gheorghiu, responsabil mass-media în cadrul spitalului bârlădean.
Tot sâmbătă, un bărbat de 43 de ani, din Mânzătești, a fost adus cu ambulanța după ce a suferit politraumatisme, în urma unei lovituri cu o măciucă. Pe fondul consumului de alcool s-a produs o altercație în urma căreia bărbatul a suferit un traumatism cranio-cerebral cu plagă contuză stângă și alta la antebrațul stâng. Pacientul este internat la chirurgie.
Un alt pacient, de 46 de ani din Zorleni, adus tot sâmbătă, a fost diagnosticat cu fractură de femur cu deplasare, iar medicii ortopezi l-au operat ieri. Și acesta a fost victima unei altercații.
Duminică, 26 iulie, un bărbat de 32 de ani, din Pogana, a suferit o plagă înțepată cu furca, la antebrațul stâng. I s-a făcut tratament antitetanos și a fost trimis acasă.
Toate aceste cazuri au avut două puncte comune: toți pacienții au consumat băuturi alcoolice și toți sunt neasigurați.

de Mihaela NICULESCU În week-end-ul care a trecut, canicula a adus la Spitalul „Elena Beldiman” câteva cazuri grave. Temperaturile exagerate de sâmbătă și duminică au determinat o stare de iritare a oamenilor dar și a animalelor din gospodării. Sâmbătă, 25 iulie, a fost adus cu ambulanța SMURD un bărbat de 46 de ani din Bogdănești, după ce a fost atacat de propriul cal. „Am vrut să schimb locul de păscut al calului meu, i-am desfăcut funia și imediat am simțit o durere în antebraț. Am știut că tocmai mă mușcase. Recunosc, băusem câteva pahare și poate că de aceea calul…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile

One comment

  1. seara se aduna gasti si se drogheaza!!!! politai doarme???? facem noi politia voluntara!

%d blogeri au apreciat: