Home » Administratie » Stadionul Municipal Vaslui, de închiriat

Stadionul Municipal Vaslui, de închiriat

de Marian MOCANU

La ședința de Consiliu Local de joi, 30 iulie, consilierii vasluieni vor vota pentru ca Stadionul Municipal Vaslui să poată fi închiriat de asociațiile și cluburile sportive contra unor sume modice. În Regulamentul de Organizare și Funcționare a Stadionaului Municipal ce urmează a fi aprobat nu se spune nimic însă de închirierea către alte organisme în scopul organizării de spectacole sau alte manifestări. De mai bine de un an, în afara unor meciuri disputate de formația de liga a III-a Atletico Vaslui și a aterizării unor elicoptere a unor oameni de afaceri, pe stadionul pe care cândva juca FC Vaslui nu au mai fost organizate nici un fel de manifestări.

La mai bine de un an de la dispariția echipei de fotbal FC Vaslui, municipalitatea vasluiană se gândește să amortizeze o parte din costurile presupuse de lucrările de conservare a Stadionului Municipal din Vaslui. În acest sens, la următoarea ședință de Consiliu Local a Municipiului Vaslui, pe ordinea de zi se află un proiect de hotărâre privind posibilitatea închirierii stadionului, inclusiv a terenului de antrenament și avestiarelor, în vederea organizării de activități sportive.

Stadionul Municipal Vaslui, va fi putea fi utilizat de către asociațiile sportive și cluburile sportive fără scop lucrativ în baza unei solicitări prealabile, a unui protocol și a unui grafic, în competițiile oficiale.

Stadionul Municipal, împreună cu anexele sale, respectiv terenul de antrenament, tribune, vestiare, etc, va putea fi închiriat zilnic, între orele 8 – 22, cu excepția zilelor în care sunt organizate alte evenimente de către municipalitate.

Tarifele propuse sunt de 350 lei/oră pentru închirierea terenului principal, 30 lei/oră, pentru vestiare și 50 lei/oră, în cazul tribunei oficiale, folosirea terenului de antrenament și a pistei de atletism fiind gratuită în cazul în care este închiriat terenul principal.

Consumul de energie electrică, apă și gaz, contravaloarea serviciilor de curățenie pentru spațiul alocat spectatorilor cât și a toaletelor aferente, dar și eventualele daune provocate pe întreaga durată a evenimentului vor fi suportate de organizatorii evenimentelor.

Administratorul stadionului își rezervă dreptul de a suspenda sau reprograma orice activitate aprobată, în scopul protejării terenului Stadionului Municipal Vaslui, ca urmare a condițiilor meteorologice nefavorabile ce pot afecta starea gazonului natural, sau în alte situații excepționale. Spectatorii vor putea sta numai în tribune și peluze, și nu vor avea acces pe terenul de fotbal sau pe pista de atletism, tot în sarcina eventualilor solicitanți căzând și obligația asigurării pazei și asistenței medicale pe timpul desfășurării manifestărilor sportive.

Pista de atletism va putea fi folosită și de elevii grădinițelor, școlilor sau liceelor vasluiene în prezența unui cadru didactic în urma încheierii unui protocol cu administratorul.

În proiectul de hotărâre nu se spune însă nimic de posibilitatea închirierii Stadionului Municipal pentru organizarea de spectacole sau manifestări artistice. Dealtfel, așa cum reiese din proiectul de hotărâre, municipalitatea dorește cu orice chip prezervarea gazonului natural de pe stadion, gazon care a costat o groază de bani. În același timp, Primăria Vaslui a dat în mai multe rânduri autorizație de aterizare pe stadion în cazul unor elicoptere civile aparținând unor oameni de afaceri. Mai mult decât atât, gazonul în cauză a fost pus în urmă cu mai bine de un an, timp în care lucrările de întreținere s-au rezumat doar la cosirea și udarea, din când în când, a acestuia.

O posibilă victimă colaterală a acestei hotărâri ar putea fi ACS Atletico Vaslui, formația de fotbal care tocmai a promovat în liga a treia, care, dacă ar fi obligată să plătească tarifele pentru închirierea stadionului, ar putea ajunge în situația de a se desființa la doar un an de la apariție din cauza lipsei resurselor financiare. Până acum, municipalitatea a permis gratuit desfășurarea meciurilor formației ACS Atletico Vaslui pe stadionul municipal.

de Marian MOCANU La ședința de Consiliu Local de joi, 30 iulie, consilierii vasluieni vor vota pentru ca Stadionul Municipal Vaslui să poată fi închiriat de asociațiile și cluburile sportive contra unor sume modice. În Regulamentul de Organizare și Funcționare a Stadionaului Municipal ce urmează a fi aprobat nu se spune nimic însă de închirierea către alte organisme în scopul organizării de spectacole sau alte manifestări. De mai bine de un an, în afara unor meciuri disputate de formația de liga a III-a Atletico Vaslui și a aterizării unor elicoptere a unor oameni de afaceri, pe stadionul pe care cândva…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: