Home » Administratie » Salarii mărite pentru angajații Consiliului Județean Vaslui

Salarii mărite pentru angajații Consiliului Județean Vaslui

de Marian MOCANU

Vineri, 31 iulie, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean (CJ) Vaslui, se va propune adoptarea unei hotărâri de majorare a salariilor angajaților acestei instituții, dar și a personalului din cadrul instituțiile publice din subordinea sau sub autoritatea CJ. Practic, începând cu data de 1 august, salariile angajaților, funcționari publici sau personal contractual vor crește cu 12%. Creșterea va fi aplicată și asupra sporurilor, indemnizațiilor sau a altor elemente care nu fac parte din salariul de bază. Tot de la 1 august vor fi majorate și salariile personalului din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui.

Veste bună pentru angajații Consiliului Județean Vaslui, dar și a personalului instituțiilor din subordinea sau sub autoritatea CJ. Începând cu data de 1 august, salariile atât a funcționarilor publici, cât și a personalului contractual vor crește cu 12%. această majorare se va aplica inclusiv asupra sporurilor, indemnizațiilor sau a altor elemente care nu fac parte din salariul de bază.

De aceste majorări de salarii vor beneficia nu doar funcționarii din aparatul de specialitate a Consiliului Județean, dar și cei câteva mii de angajați ai instituțiilor din subordinea sau sub autoritatea CJ, cum ar fi cei din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui, de la muzeele „Ștefan cel Mare” Vaslui ori ”Vasile Pârvan” din Bârlad, de la Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătaru”, Teatrul „V.I. Popa” Bârlad, ori de la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vaslui.

Tot de la 1 august vor crește salariile funcționarilor din cadrul Autorității Teritoriale de Ordine Publică, a celor de la Serviciul Public Comunitar Județean de Evidență a Persoanei Vaslui, ori de la SC Lucrări Drumuri și Poduri SA Vaslui. Nu au fost uitați nici angajații centrelor de asistență socială din cadrul Consiliului Județean, cum ar fi cei de la centrele de asistență medico socială Codăești și Băcești, a instituțiilor de învățământ cum ar fi Centrele Școlare de Educație Incluzivă Negrești, „C. Pufan” și „Aurora” Vaslui, dar și a personalului medical sau non-medical din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui.

Aceste majorări salariale vor presupune un efort bugetar imens, de circa 7 milioane lei, dat fiind faptul că, pentru anul 2015, la nivelul CJ Vaslui și a instituțiilor subordonate a fost alocată doar pentru cheltuieli de personal suma de aproape 55,9 milioane lei.

Sumele necesare asigurării creșterilor salariale vor fi asigurate prin rectificarea de buget ce urmează a fi aprobată în aceeași ședință de Consiliu Județean. Conform proiectului de hotărâre de Consiliu Județean, „Creșterile salariale în limită maximă de 12% se stabilesc la nivelul instituției de către conducerea acesteia, asigurându-se respectarea condițiilor de încadrare în cheltuielile de personal cuprinse în bugetul aprobat și în plafonul cheltuielilor de personal repartizat conform prevederilor legale. În scopul respectării celor două condiții, conducerea Spitalului Județean de Urgență Vaslui poate stabili creșteri diferențiate pe categorii de personal”.

Trebuie spus că, cel puțin în ceea ce privește salariile angajaților CJ Vaslui, acestea sunt de la 1.300 – 2.000 lei lunar, în cazul consilierilor, și pot ajunge până la patru – cinci mii de lei lunar în cazul celor doi vicepreședinți, a președintelui sau a unor șefi de servicii. Dacă pentru prima categorie de personal, majorarea salarială va aduce în plus venituri de circa o sută – două de lei lunar, în cazul șefilor de departamente sau a conducătorilor instituției, creșterea salarială va fi una semnificativă, de peste 500 lei la salariul net!

de Marian MOCANU Vineri, 31 iulie, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean (CJ) Vaslui, se va propune adoptarea unei hotărâri de majorare a salariilor angajaților acestei instituții, dar și a personalului din cadrul instituțiile publice din subordinea sau sub autoritatea CJ. Practic, începând cu data de 1 august, salariile angajaților, funcționari publici sau personal contractual vor crește cu 12%. Creșterea va fi aplicată și asupra sporurilor, indemnizațiilor sau a altor elemente care nu fac parte din salariul de bază. Tot de la 1 august vor fi majorate și salariile personalului din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui. Veste bună…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: