Home » Social » Simpozion de Ziua Imnului Național

Simpozion de Ziua Imnului Național

de Roxana NĂSTASĂ
Militarii vasluieni vor fi alături de reprezentanții administrației publice județene și locale, astăzi, de Ziua Imnului Național, la un simpozion.
Simpozionul „29 Iulie – Ziua Imnului Național” va fi organizat începând cu orele 11.00 în sala ovală „Al. I. Cuza” din cadrul Instituției Prefectului – Județul Vaslui.
Imnul Național al României – „Deșteaptă-te române!” – își are originea în cântecul patriotic „Un răsunet”, creat în vâltoarea Revoluției de la 1848, pe versurile poetului Andrei Mureșanu și pe o veche melodie psaltică a cărturarului Anton Pann.
Acest vechi cântec patriotic a redevenit în actualitate în primele ore ale Revoluției din 1989, fiind consacrat apoi în mod oficial, prin Constituția României din anul 1991, ca Imn al României.

de Roxana NĂSTASĂ Militarii vasluieni vor fi alături de reprezentanții administrației publice județene și locale, astăzi, de Ziua Imnului Național, la un simpozion. Simpozionul „29 Iulie – Ziua Imnului Național” va fi organizat începând cu orele 11.00 în sala ovală „Al. I. Cuza” din cadrul Instituției Prefectului – Județul Vaslui. Imnul Național al României – „Deșteaptă-te române!” – își are originea în cântecul patriotic „Un răsunet”, creat în vâltoarea Revoluției de la 1848, pe versurile poetului Andrei Mureșanu și pe o veche melodie psaltică a cărturarului Anton Pann. Acest vechi cântec patriotic a redevenit în actualitate în primele ore ale…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: