Home » Social » Zeci de apeluri la Telefonul Copilului

Zeci de apeluri la Telefonul Copilului

de Roxana NĂSTASĂ

Zeci de apeluri au fost înregistrate la „Telefonul copilului” în primul semestru al acestui an, ceea ce însemană că tot mai mulți părinți sunt reclamați pentru abuz, neglijare sau exploatare. Potrivit reprezentanților Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui, cea mai mare parte a sesizărilor telefonice au fost neconfirmate.

Oamenii au învățat că atunci când sunt victime ale abuzurilor sau când au informații legate de astfel de cazuri trebuie să sune la DGASPC. Așa se face că, în primul semestru al acestui an s-au înregistrat zeci de apeluri în acest sens. Copii care își reclamă părinții că i-au certat pentru o notă proastă sau pentru că i-au pus să facă ceva în casă, sunt câteva din situațiile neconfirmate de abuz. Deși multe dintre ele nu se confrimă, este de datoria instituției să le verifice pe toate.

Statisticile care vizează sesizările telefonice de abuz, neglijare, exploatare a copilului arată că în anul 2015, în primul semestru s-au înregistrat la DGASPC Vaslui, 53 de apeluri telefonice, între care unul efectuat de un copil ce a făcut o sesizare cu privire la părinții săi, dar a fost infirmată. În afara acestor 53 de apeluri, alte 7 au fost redirecționate instituției vasluiene de către Asociația „Telefonul Copilului”.

Numărul de telefon la care pot suna copiii victime ale abuzurilor este 116 111.

Numărul total de apeluri înregistrate la acest număr, la nivel național, în primele șase luni ale anului 2015 a fost de 60.973, iar dintre acestea 4.267 de cazuri au necesitat consiliere psiho-socială și juridică de lungă durată. De asemena, 786 de situații au necesitat si intervenția instituțiilor abilitate la nivel local. Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, baza de date a Asociației Telefonul Copilului reflectă o creștere de 60,23% a numărului cazurilor care au necesitat consiliere de lungă durată. De asemenea, numărul cazurilor de abuz sexual înregistrate la 116 111 s-a dublat în primele șase luni ale anului 2015 față de anul precedent, înregistrându-se 111 astfel de situații.

de Roxana NĂSTASĂ Zeci de apeluri au fost înregistrate la „Telefonul copilului” în primul semestru al acestui an, ceea ce însemană că tot mai mulți părinți sunt reclamați pentru abuz, neglijare sau exploatare. Potrivit reprezentanților Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui, cea mai mare parte a sesizărilor telefonice au fost neconfirmate. Oamenii au învățat că atunci când sunt victime ale abuzurilor sau când au informații legate de astfel de cazuri trebuie să sune la DGASPC. Așa se face că, în primul semestru al acestui an s-au înregistrat zeci de apeluri în acest sens. Copii care își…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: