Home » Justitie » Băuți la volan, pe străzile județului

Băuți la volan, pe străzile județului

de Roxana NĂSTASĂ

Polițiștii vasluieni au identificat patru șoferi care s-au urcat la volan, deși se aflau sub influența băuturilor alcoolice. Pentru fapta lor, cei patru s-au ales fiecare cu câte un dosar penal.

Polițiștii Biroului Rutier Bârlad l-au identificat în trafic pe Clementin V., în vârstă de 35 ani, din municipiul Bârlad care se deplasa cu autoturismul pe strada Nicolae Bălcescu, din localitatea de domiciliu deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. Testarea bărbatului cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă acesta a refuzat prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, polițiștii rutieri bârlădeni, pe timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, l-au identificat în trafic pe Alexandru L., în vârstă de 23 ani, din municipiul Bârlad care se deplasa cu autoturismul pe strada Republicii, deși anterior consumase băuturi alcoolice. Valoarea indicată la testarea cu aparatul alcooltest a fost de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat. Un alt șofer, Relu M., de 43 ani, din comuna Crețești a fost oprit pentru control de polițiști din cadrul Postului de Poliție Crețești, în timp ce se deplasa cu autovehiculul pe D.J. 244 B. Întrucât emana halenă alcoolică, polițiștii l-au testat alcoolscopic, rezultând valoarea de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul municipal Huși, unde i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tot băut la volan a fost prins și Costică S., de 25 ani, din comuna Solești. Acesta a fost oprit în trafic de polițiștii Biroului Rutier Vaslui în timp ce se deplasa cu autoturismul pe strada Ștefan cel Mare din municipiul Vaslui. Deoarece emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Vaslui unde i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit pe numele conducătorilor auto dosare penale, efectuând cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere, de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge și refuz de la prelevarea de mostre biologice (fapte pedepsite cu închisoarea de la unu la 5 ani).

de Roxana NĂSTASĂ Polițiștii vasluieni au identificat patru șoferi care s-au urcat la volan, deși se aflau sub influența băuturilor alcoolice. Pentru fapta lor, cei patru s-au ales fiecare cu câte un dosar penal. Polițiștii Biroului Rutier Bârlad l-au identificat în trafic pe Clementin V., în vârstă de 35 ani, din municipiul Bârlad care se deplasa cu autoturismul pe strada Nicolae Bălcescu, din localitatea de domiciliu deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. Testarea bărbatului cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă acesta a refuzat prelevarea de mostre biologice în vederea…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: