Home » Administratie » Se intră „mai iute” în municipiul Vaslui

Se intră „mai iute” în municipiul Vaslui

de Marian MOCANU

Datorită aglomerării traficului la intrarea în municipiul Vaslui dinspre Bârlad, municipalitatea ia în calcul creșterea de la 50km/oră la 70km/oră a limitei de viteză în această porțiune. Această creștere a limitei de viteză ar putea fi implementată chiar de la începutul lunii august.

Pe ordinea de zi a ședinței de astăzi a Consiliului Local Vaslui se află un proiect de hotărâre prin care se dorește fluidizarea traficului la intrarea în municipiul Vaslui dinspre Bârlad.

”În ultima perioadă de timp, pe str. Ștefan cel Mare, sectorul de drum cuprins între podul de traversare a râului Vasluieț și stația OMV Petrom, se constată o aglomerare a traficului rutier, datorată și faptului că pe acest sector de drum limitarea de viteză este de 50 km/h”, se arată în raportul de specialitate la acest proiect de hotărâre. Practic, se dorește creșterea limitei de viteză de la 50km/oră la 70km/oră în această porțiune.

Propunerea a primit deja avizul Biroului rutier din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, astfel că, după adoptarea hotărârii de către consilierii locali și instalarea mijloacelor de semnalizare rutieră și a echipamentelor destinate siguranței circulației, începând din luna august șoferii vor putea circula cu viteză crescută pe respectivul sector de drum. Este singura intrare în municipiul Vaslui unde viteza de circulație a autovehiculelor este încă limitată la doar 50km/oră. Această măsură se impunea nu doar datorită creșterii traficului, dar și a faptului că tronsonul de drum a fost modernizat. Mai mult decât atât, în dreptul stației de benzină se află ramificările către cele două șosele de centură, cea spre Moara Greci și cea spre Zona industrială, iar creșterea limitei de viteză va permite vehiculelor cu gabarit sau tonaj mare să degajeze mai repede arterele de circulație.

de Marian MOCANU Datorită aglomerării traficului la intrarea în municipiul Vaslui dinspre Bârlad, municipalitatea ia în calcul creșterea de la 50km/oră la 70km/oră a limitei de viteză în această porțiune. Această creștere a limitei de viteză ar putea fi implementată chiar de la începutul lunii august. Pe ordinea de zi a ședinței de astăzi a Consiliului Local Vaslui se află un proiect de hotărâre prin care se dorește fluidizarea traficului la intrarea în municipiul Vaslui dinspre Bârlad. ”În ultima perioadă de timp, pe str. Ștefan cel Mare, sectorul de drum cuprins între podul de traversare a râului Vasluieț și stația…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: