Home » Social » Agresiunile și alcoolul, la ordinea zilei

Agresiunile și alcoolul, la ordinea zilei

de Roxana NĂSTASĂ

Nu există zi în care, la Vaslui, să nu fie vreo agresiune, vreun par dat în cap, vreo bătaie între vecini, soți sau prieteni. Pe fondul consumului de alcool, în special, de la vorbe grele la pumni, picioare și topoare e un singur pas. Așa se face că ambulanțele sunt solicitate la astfel de evenimente de două-trei ori pe noapte.

Nu există noapte fără agresiuni, spun reprezentanții Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Vaslui. Potrivit informațiilor oferite de aceștia, solicitările pentru persoane aflate în stare de ebrietate sau pentru agresiuni sunt nelipsite. Întrucât după munca de ziua, seara, la sate, tinerii ies la bar sau pe ulițe, o parte dintre ei ajung să consume alcool în exces, iar de la alcool ajung la vorbe grele și apoi la agresiuni grave. „Sunt nelipsite agresiunile seara. Nu există noapte fără agresiuni grave unde este nevoie de ambulanță. Cam două-trei pe noapte sunt mai tot timpul. La fel și cu consumul de alcool. Nu ducem lipsă de solicitări de acest gen”, ne-a declarat managerul SAJ Vaslui, Aurora Popa.
Zilnic sunt minim cinci solicitări la SAJ Vaslui și pentru persoane în stare de ebrietate, iar când vine vorba de sărbători numărul solicitărilor poate fi de ordinul zecilor.
Ba mai mult, mulți dintre cei cărora alcoolul le e prieten de nădejde, după eforturile medicilor de a-i readuce în simțiri, pleacă acasă pe propriile picioare, însă nu trece prea mult timp și revin pe șapte cărări, spre disperarea cadrelor medicale. Nu puține au fost cazurile de acest gen. Reamintim cazul Loredanei Boț, o alcoolică ce a decedat nu de mult în urma unui accident, care a solicitat ambulanța de 104 ori în numai trei luni s-o culeagă beată de pe străzi.

de Roxana NĂSTASĂ Nu există zi în care, la Vaslui, să nu fie vreo agresiune, vreun par dat în cap, vreo bătaie între vecini, soți sau prieteni. Pe fondul consumului de alcool, în special, de la vorbe grele la pumni, picioare și topoare e un singur pas. Așa se face că ambulanțele sunt solicitate la astfel de evenimente de două-trei ori pe noapte. Nu există noapte fără agresiuni, spun reprezentanții Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Vaslui. Potrivit informațiilor oferite de aceștia, solicitările pentru persoane aflate în stare de ebrietate sau pentru agresiuni sunt nelipsite. Întrucât după munca de ziua, seara,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: