Home » Monden » Andreea Raicu și-a luat adio de la televiziune: «Am renunțat să fac lucrurile care nu mă mai definesc»

Andreea Raicu și-a luat adio de la televiziune: «Am renunțat să fac lucrurile care nu mă mai definesc»

Andreea Raicu a dispărut de pe micul ecran de ceva vreme. A fost una dintre cele mai căutate prezentatoare TV, dar a ales să renunțe la televiziune în favoarea unei vieți orientate spre… meditație.

Care este rolul tău în organizarea workshopului de mindfulness pe care îl va susține Rupda în România?

“Awakening of love” are o structura foarte bine definita, in care participantii trec prin mai multe etape si procese foarte intense, in timpul carora au nevoie de suport din partea unor oameni care au acumulat deja experienta in meditatie si stiu sa faca exercitii speciale pentru autocunoastere. Asa ca si eu voi face parte din echipa, impreuna cu Rupda, si voi incerca sa-i ajut pe cei prezenti sa parcurga mai usor acest proces.

-Ce probleme te-a ajutat ea să depășești?

Am cunoscut o pe Rupda in urma cu doi ani cand am decis sa plec in Brazilia la un workshop, numit Healing Heart and Trauma. Ea m-a ajutat sa depasesc si sa rezolv probleme care s-au acumulat de a lungul timpului in viata mea.

Câți oameni se s-au înscris până acum?

Pana in acest moment s-au inscris 20 de persoane din Romania, insa cursul fiind in limba engleza asteptam si participanti din strainatate.

Prețul de 250 de euro pentru trei zile este cam mare pentru românul de rând…

Acest curs este doar pentru acei oameni pregatiti sa faca o schimbare in viata lor, care sunt dispusi sa-si infrunte fricile si gandurile. Participantii vor intra intr-o calatorie de autocunoastere realizata prin metode incredibile care vor ajuta la constientizarea si chiar eliminarea unor frici, temere, conditionari, traume, emotii reprimate (furie, tristete). E un process greu, dar extrem de eliberator.

Practic, în ce constă acest workshop?

Workshopul are o structura extrem de bine construita. Participantii vor face tot felul de exercitii si vor invata tehnici de meditatie care ii vor ajuta sa se reconecteze cu ei insisi si cu lumea din exterior. Insa, participantii trebuie sa intre in workshop fara sa cunoasca prea multe detalii despre ce se va intampla. E foarte important sa reactioneze spontan, fara sa-si faca o pregatire de acasa. De aceea nu-ti pot spune foarte multe despre traiectoria workshopului. Dar iti pot spune ca dupa cele trei zile in care oamenii parcurg toate etapele workshop-ului, ei arata complet diferiti: mai relaxati, plini de viata si de energie.

De ce ai ales această cale a meditației?

Pentru ca a fost singura metoda care m-a ajutat sa ma cunosc cu adevarat si sa imi dau seama cine sunt. Cu ajutorul meditatiei, am invatat sa imi traiesc viata in functie de dorintele si valorile mele si nu ghidata de asteptarile oamenilor din jur. Meditatia m-a ajutat sa scap de frici, de conditionari si temeri, sa traiesc in prezent mai mult, si mai putin in trecut sau in viitor, si sa ma bucur de fiecare moment din viata mea.

Având în vedere această (mai) nouă preocupare a ta, vei renunța la ”sclipiciul” televiziunii, al imaginii de vedetă tv?

In acest moment am renuntat sa fac lucrurile care nu ma mai definesc. Pentru mine e important sa fac ceva care ma motiveaza si care poate aduce un plus in viata oamenilor care ma privesc. Cat despre acel “sclipici” despre care vorbesti, nu prea am ce sa-ti spun pentru ca eu nu m-am raportat niciodata asa la ceea ce am facut. In acest moment fac lucrurile care imi plac, iar asta este cel mai important pentru mine. Conduc revista andreearaicu.ro, predau cursuri de Mindfulness, organizez cursuri si conferinte motivationale. Prin toata aceasta munca pe care o depun imi doresc sa inspir cat mai multi oameni sa aiba curajul sa traiasca asa cum isi doresc, chiar daca, uneori, este greu si oamenii din jur te pot privi ciudat pentru ca vrei sa faci lucrurile diferit.

Ce îți lipsește din perioada în care te aflai în fața camerei?

Am invatat sa ma bucur de lucrurile minunate pe care viata mi le-a dat si crede-ma ca noi toti avem o multime de motive pentru care sa fim fericiti. Dar, din pacate, de multe ori, ne concentram pe ce nu avem, pe ce nu ne merge bine, lucru care ne impiedica sa ne bucuram de frumusetea vietii.

Sursa: libertatea.ro

Andreea Raicu a dispărut de pe micul ecran de ceva vreme. A fost una dintre cele mai căutate prezentatoare TV, dar a ales să renunțe la televiziune în favoarea unei vieți orientate spre... meditație. Care este rolul tău în organizarea workshopului de mindfulness pe care îl va susține Rupda în România? “Awakening of love” are o structura foarte bine definita, in care participantii trec prin mai multe etape si procese foarte intense, in timpul carora au nevoie de suport din partea unor oameni care au acumulat deja experienta in meditatie si stiu sa faca exercitii speciale pentru autocunoastere. Asa ca…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: