Home » Social » Final de proiect la DGASPC

Final de proiect la DGASPC

de Roxana NĂSTASĂ

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui, în calitate de beneficiar, marchează astăzi închiderea oficială a Proiectului “Soluții complete de evaluare, formare și integrare pe piața muncii a grupurilor vulnerabile din Județul Vaslui”.

Proiectul s-a desfășurat pe o durată de 12 luni, scopul acestuia fiind promovarea si implementarea principiului egalității de șanse pentru accesul la educație și pe piața muncii a trei categorii de grupuri vulnerabile: persoane cu dizabilități, romi și tineri peste 18 ani care au părăsit sistemul de protecție a copilulului.

Grupul țintă vizat a fost format din: 183 persoane cu dizabilități, 50 persoane de etnie romă, 30 tineri peste 18 ani care părăsesc sistemul de protecție al copilului, 10 manageri și 10 persoane angajate în instituții publice/private care furnizează servicii sociale.

Principalele activități realizate în cadrul proiectului au vizat informarea, orientarea, consilierea persoanelor din grupul țintă, furnizarea a 30 serii de cursuri de formare profesională specifică, acompanierea acestora în vederea facilitării accesului la piața forței de muncă din județul Vaslui etc.

Astfel, rezultatele au fost derularea a cinci cursuri pentru persoanele cu dizabilități, trei cursuri pentru persoanele de etnie romă și două cursuri pentru tinerii peste 18 ani care părăsesc sistemul institutionalizat, la care s-au adăugat și cursurile transversale de Tehnologia informației și comunicațiilor (TIC).

Bugetul total al proiectului a fost de 2.239.071,20 lei.

de Roxana NĂSTASĂ Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui, în calitate de beneficiar, marchează astăzi închiderea oficială a Proiectului “Soluții complete de evaluare, formare și integrare pe piața muncii a grupurilor vulnerabile din Județul Vaslui”. Proiectul s-a desfășurat pe o durată de 12 luni, scopul acestuia fiind promovarea si implementarea principiului egalității de șanse pentru accesul la educație și pe piața muncii a trei categorii de grupuri vulnerabile: persoane cu dizabilități, romi și tineri peste 18 ani care au părăsit sistemul de protecție a copilulului. Grupul țintă vizat a fost format din: 183 persoane cu dizabilități, 50…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: