Home / Social / Final de proiect la DGASPC

Final de proiect la DGASPC

de Roxana NĂSTASĂ

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui, în calitate de beneficiar, marchează astăzi închiderea oficială a Proiectului “Soluții complete de evaluare, formare și integrare pe piața muncii a grupurilor vulnerabile din Județul Vaslui”.

Proiectul s-a desfășurat pe o durată de 12 luni, scopul acestuia fiind promovarea si implementarea principiului egalității de șanse pentru accesul la educație și pe piața muncii a trei categorii de grupuri vulnerabile: persoane cu dizabilități, romi și tineri peste 18 ani care au părăsit sistemul de protecție a copilulului.

Grupul țintă vizat a fost format din: 183 persoane cu dizabilități, 50 persoane de etnie romă, 30 tineri peste 18 ani care părăsesc sistemul de protecție al copilului, 10 manageri și 10 persoane angajate în instituții publice/private care furnizează servicii sociale.

Principalele activități realizate în cadrul proiectului au vizat informarea, orientarea, consilierea persoanelor din grupul țintă, furnizarea a 30 serii de cursuri de formare profesională specifică, acompanierea acestora în vederea facilitării accesului la piața forței de muncă din județul Vaslui etc.

Astfel, rezultatele au fost derularea a cinci cursuri pentru persoanele cu dizabilități, trei cursuri pentru persoanele de etnie romă și două cursuri pentru tinerii peste 18 ani care părăsesc sistemul institutionalizat, la care s-au adăugat și cursurile transversale de Tehnologia informației și comunicațiilor (TIC).

Bugetul total al proiectului a fost de 2.239.071,20 lei.

de Roxana NĂSTASĂ Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui, în calitate de beneficiar, marchează astăzi închiderea oficială a Proiectului “Soluții complete de evaluare, formare și integrare pe piața muncii a grupurilor vulnerabile din Județul Vaslui”. Proiectul s-a desfășurat pe o durată de 12 luni, scopul acestuia fiind promovarea si implementarea principiului egalității de șanse pentru accesul la educație și pe piața muncii a trei categorii de grupuri vulnerabile: persoane cu dizabilități, romi și tineri peste 18 ani care au părăsit sistemul de protecție a copilulului. Grupul țintă vizat a fost format din: 183 persoane cu dizabilități, 50…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Două bătrâne au ajuns la spital după ce mașina în care se aflau a fost lovită de un alt autoturism

Două bătrâne, de 63 și ...

CJ-ul se retrage din Asociația de Dezvoltare Zona Metropolitană Vaslui

Consiliul Județean (CJ) Vaslui se ...

Sprijin financiar de 1.000 lei pentru șomerii înregistrați în evidențele AJOFM Vaslui

Șomerii înregistrați în evidențele Agenției Județene ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: