Home » Technology » Google va monitoriza nivelul de poluare din orașe cu ajutorul mașinilor Street View

Google va monitoriza nivelul de poluare din orașe cu ajutorul mașinilor Street View

de Dan Dobrovolschi

Google este pe cale să echipeze autoturismele care străbat străzile orașelor colectând imagini pentru serviciul Street View cu noi senzori, având rolul de a înregistra mai mulți indicatori vizând calitatea aerului. Astfel, hărțile Google vor putea oferi în curând informații despre nivelul de poluare cu acuratețe la nivel de stradă.

Instalați deocamdată doar pe câteva autoturisme Street View, senzorii furnizați de Aclima, o companie cu experiență în domeniu, permit monitorizarea nivelurilor de dioxid de carbon, negru de fum, pulberi în suspensie și alte tipuri de poluanți.

˝Sperăm ca aceste informații să ajute oamenii să conștientizeze modul în care orașele trăiesc și respiră, alăturându-se dialogului pentru îmbunătățirea calității aerului˝, declară Karin Tuxen-Bettman, manager al programului Google Earth Outreach.

O primă rudă de teste a fost desfășurată deja în orașul american Denver, senzorii de poluare echipați pe autoturismele Street View colectând date însumând 750 ore de condus,  repartizate pe dura unei luni. Google și Aclima plănuiesc mutarea testelor în zona orașului San Francisco, iar pe termen lung să extindă folosirea senzorilor de calitate a aerului la nivel global, acoperind toate zonele vizitate de vehiculele Street View.

Sursa: go4it.ro

de Dan Dobrovolschi Google este pe cale să echipeze autoturismele care străbat străzile orașelor colectând imagini pentru serviciul Street View cu noi senzori, având rolul de a înregistra mai mulți indicatori vizând calitatea aerului. Astfel, hărțile Google vor putea oferi în curând informații despre nivelul de poluare cu acuratețe la nivel de stradă. Instalați deocamdată doar pe câteva autoturisme Street View, senzorii furnizați de Aclima, o companie cu experiență în domeniu, permit monitorizarea nivelurilor de dioxid de carbon, negru de fum, pulberi în suspensie și alte tipuri de poluanți. ˝Sperăm ca aceste informații să ajute oamenii să conștientizeze modul în…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Dan Dobrovolschi

%d blogeri au apreciat: