Home » National » Victor Ponta: In iunie, desi a scazut TVA, incasarile din aceasta taxa sunt mai mari fata de aceeasi luna din 2014

Victor Ponta: In iunie, desi a scazut TVA, incasarile din aceasta taxa sunt mai mari fata de aceeasi luna din 2014

Premierul Victor Ponta, aflat la Miami, a postat pe Facebook un mesaj in care anunta ca a primit de la ANAF datele preliminare privind incasarile din TVA din operatiuni interne pentru luna iunie 2015, acestea fiind de 5,067 miliarde RON, mai mari ca in aceeasi luna din anul trecut.

Victor Ponta aminteste ca  este prima luna in care TVA la alimente si servicii alimentare a scazut drastic de la 24 la 9% si subliniaza ca „desi se previziona de diversi <analisti> ca vom avea un impact negativ important la buget, incasarile sunt cu 60 milioane de RON in plus fata de aceeasi luna din 2014! (5 miliarde RON)”.

Premierul nu mentioneaza cum au evoluat aceste incasari fata de mai, luna anterioara reducerii TVA.

De asemenea, scrie premierul, „pe primele 6 luni din 2015 incasarile bugetare din CAS (reduse cu 5% de la 1 octombrie 2014) sunt mai mari decat in primele 6 luni din 2014!”.

Victor Ponta trage dupa aceste date si o „concluzie (bazata pe datele concrete, nu pe <opinii> din burta) – cu taxe mai mici si ANAF mai eficient avem dezvoltare economica competitiva, locuri de munca si preturi mai mici! Sunt convins ca Parlamentul la sesiunea extraordinara din august va sprijini aceste obiective!”.

Sursa: hotnews.ro

Premierul Victor Ponta, aflat la Miami, a postat pe Facebook un mesaj in care anunta ca a primit de la ANAF datele preliminare privind incasarile din TVA din operatiuni interne pentru luna iunie 2015, acestea fiind de 5,067 miliarde RON, mai mari ca in aceeasi luna din anul trecut. Victor Ponta aminteste ca  este prima luna in care TVA la alimente si servicii alimentare a scazut drastic de la 24 la 9% si subliniaza ca "desi se previziona de diversi &lt;analisti&gt; ca vom avea un impact negativ important la buget, incasarile sunt cu 60 milioane de RON in plus fata&hellip;

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: