Home » National » Aripa Al-Qaida din Siria prezintă într-o înregistrare video captura de rebeli antrenați de către SUA

Aripa Al-Qaida din Siria prezintă într-o înregistrare video captura de rebeli antrenați de către SUA

Aripa siriană a rețelei Al-Qaida în Siria – Al-Nusra – a difuzat o înregistrare video în care afirmă că prezintă „captura” de rebeli sirieni antrenați de către Statele Unite, pe care-i acuză de „colaborare cu Occidentul”, relatează AFP în pagina electronică.

Cel puțin 54 de rebeli înarmați și echipați de către Washington au intrat, la mijlocul lui iulie, pe teritoriul Siriei. Ei sunt primul grup de insurgenți – care se autointitulează Divizia 30 – format de americani cu scopul de a lupta împotriva grupării jihadiste Statul Islamic (SI) în Siria.

Opt dintre ei au fost răpiți miercuri seara, în nordul Siriei, de către Frontul Al-Nusra, o grupare jihadistă rivală a SI dar care este vizată, de asemenea, de atacurile aeriene ale coaliției antijihadiste conduse de Washington, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, un ONG cu sediul în Marea Britanie.

Această informație a fost dezmințită de către Departamentul american al Apărării, însă Al-Nusra a revendicat răpirea, acuzându-i pe rebeli că sunt „agenți ai intereselor americane în regiune”.

Înregistrarea video, postată de Al-Nusra pe YouTube sâmbătă, este intitulată „Soldații Frontului Al-Nusra lansează o operațiune militară vizând să împiedice o întindere a mâinii americane asupra nordului sirian”.

În înregistrare apar cel puțin cinci bărbați mergând în șir indian, pe un câmp, cu mâinile la ceafă, încadrați de un bărbat care poartă cagulă și altul înarmat.

Unul dintre presupușii deținuți afirmă, în fața unei camere de luat vederi, că a fost recrutat de către americani prin intermediari pentru a fi antrenat timp de o lună și jumătate într-o tabără din Turcia.

El spune că o pușcă de asalt de tip M-16 și o sumă de bani le-au fost înmânate celor care au fost antrenați, pentru ca să meargă să „lupte împotriva Al-Nusra” în Siria.

Un bărbat cu fața acoperită de o cagulă, care se prezintă drept membru Al-Nusra, dă asigurări că gruparea jihadistă „a tăiat mâna Occidentului și americanilor în Siria” capturându-i pe acești bărbați.

„Colaborarea lor cu Occidentul este clară”, afirmă el, dând asigurări că bărbații ar ajuta coaliția să atace poziții Al-Nusra.

În urma răpirii, combatanți Al-Qaida au lansat un atac, vineri, împotriva sediului Diviziei 30, în provincia Alep.

Potrivit unui nou bilanț al Observatorului, 25 de jihadiști au fost uciși în această bătălie și în bombardamentele coaliției în zonă.

Sursa: mediafax.ro

Aripa siriană a rețelei Al-Qaida în Siria - Al-Nusra - a difuzat o înregistrare video în care afirmă că prezintă "captura" de rebeli sirieni antrenați de către Statele Unite, pe care-i acuză de "colaborare cu Occidentul", relatează AFP în pagina electronică. Cel puțin 54 de rebeli înarmați și echipați de către Washington au intrat, la mijlocul lui iulie, pe teritoriul Siriei. Ei sunt primul grup de insurgenți - care se autointitulează Divizia 30 - format de americani cu scopul de a lupta împotriva grupării jihadiste Statul Islamic (SI) în Siria. Opt dintre ei au fost răpiți miercuri seara, în nordul…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: