Home » Justitie » Pedofilul din Munteni de Jos, arestat

Pedofilul din Munteni de Jos, arestat

de Marian Mocanu
După ce joi, 30 octombrie, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui au decis reținerea lui Gigi Moroșanu, bărbatul acuzat chiar de soția sa că ar fi abuzat sexual de minora în vârstă de 13 ani pe care o avea în îngrijire, vineri, judecătorii au admis arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile. Bărbatul susține că este nevinovat și că la mijloc este doar o răzbunare a soției care oricum avea de gând să divorțeze de el. Atât rudele, cât și vecinii bărbatului sunt șocați de cele întâmplate, cu atât mai mult cu cât, declară ei, Gigi Moroșanu era un om liniștit, respectuos și gospodar, incapabil de o asemenea faptă.
Un nou scandal sexual a izbucnit în județul Vaslui. Un bărbat în vârstă de 57 de ani din comuna Muntenii de Jos este acuzat chiar de propria soție că ar fi abuzat sexual de o minoră în vârstă de 13 ani aflată în îngrijirea maternală a acesteia. Femeia, care a declarat că i s-a părut îngrijorător faptul că fata avea unele modificări de comportament, a anunțat autoritățile, respectiv reprezentanții Direcției generale pentru asistență socială și protecția copilului Vaslui, dar și poliția. În acest caz a fost demarată o anchetă, minora fiind scoasă din familie și internată provizoriu la o instituție specializată de la Fălciu.
După ce joi seară procurorii au decis reținerea preventivă pentru 24 de ore, vineri, judecătorii au admis cererea procurorilor de arestare preventivă pentru 30 de zile în cazul lui Gigi Moroșanu, presupusul pedofil din Munteni de Jos. Acesta a fost dus iar la audieri la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui. Din câte se pare, minora în vârstă de 13 ani aflată în îngrijirea familiei ar fost supusă doar la perversiuni sexuale, inclusiv sex oral, de bărbatul care îi putea fi bunic. Expertiza medico-legală a dovedit faptul că fata este virgină, astfel că procurorii vor avea o sarcină extrem de grea pentru dovedirea existenței unui infracțiuni de viol sau de abuz sexual.
Gigel Moroșanu, bărbatul cercetat sub acuzația de viol neagă aceste acuzații, declarând judecătorilor că, datorită vârstei și a unei boli, nu ar putea întreține relații sexuale. Mai mult decât atât, rudele bărbatului consideră că de fapt ar fi vorba de o răzbunare a soției, care dorea oricum să dea divorț. Cert este că acuzațiile aduse de asistenta maternală sunt întărite atât de declarațiile minorei, cât și de cele ale psihologilor de la Centrul de Plasament de la Fălciu, care au consiliat fata.
În același timp, vecinii familiei, deși oripilați la auzul veștii, nu cred că bărbatul ar fi fost capabil de așa ceva, acesta având un comportament exemplar în comunitate. „Am auzit și noi despre ce se vorbește în legătură cu vecinul nostru. Îl cunoaștem bine, e un om cuminte, liniștit și respectuos, la locul lui. După părerea noastră, e un om a-ntâia! Nu e din aceia care să fie capabili de o asemenea grozăvie. Din câte știu, se purta frumos cu fata, ca și cum ar fi fost copilul lui. Nu s-a auzit nimic, nimeni nu a bănuit nimic. Dacă este însă adevărat, să plătească pentru ce a făcut!”, ne-a declarat Veronel Tudose, un vecin în vârstă de 95 de ani. La rândul său, Gheorghe Buruiană, în vârstă de 74 de ani, chiar vecinul de peste drum de locuința presupusului pedofil, ne-a spus: „Am auzit și eu de pățania vecinului meu, ferească Dumnezeu de așa o grozăvie! Dacă omul n-a avut de lucru… Om bătrân, să-ți pui mintea cu un copil! Fata poate nu avea minte, că e copil, dar el trebuia să se gândească! Îl cunoșteam pe Moroșanu ca un om linițtit și gospodar, respectuos cu familia și vecinii, de aceea îmi vine greu să cred despre ce se aude, că ar fi batjocorit fata. Fetița e în clasa a VIII-a, fată cuminte, bine crescută, mai venea pe la noi să-i dau cireșe. Nu părea supărată, dar cine știe? Dacă vecinul a greșit, să plătească, dacă nu, e păcat de el, să pățească un om nevinovat asemenea rușine. E treaba polițiștilor să afle care-i adevărul, dar mie parcă nu-mi vine a crede!”
De la izbucnirea scandalului, soția presupusului pedofil nu a mai trecut pe acasă, vecinii declarând chiar că, de fapt, aceasta nu mai fusese văzută la domiciliu de mai bine de două săptămâni! Acesta este poate și motivul pentru care unii consăteni, dar și ginerele acuzatului, cred că de fapt, totul ar fi o înscenare a soției, care dorește să divorțeze cu orice preț. Cert este faptul că acuzațiile de abuz sexual de acest gen sunt greu de probat, doar pe baza declarației victimei și a acuzatului cu atât mai mult cu cât medicii legiști ar fi stabilit că minora este încă virgină, presupusele abuzuri fiind de altă natură sexuală. Dacă însă va fi găsit vinovat, Gigi Moroșanu riscă o pedeapsă cuprinsă între 5 și 12 ani de închisoare.
de Marian Mocanu După ce joi, 30 octombrie, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui au decis reținerea lui Gigi Moroșanu, bărbatul acuzat chiar de soția sa că ar fi abuzat sexual de minora în vârstă de 13 ani pe care o avea în îngrijire, vineri, judecătorii au admis arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile. Bărbatul susține că este nevinovat și că la mijloc este doar o răzbunare a soției care oricum avea de gând să divorțeze de el. Atât rudele, cât și vecinii bărbatului sunt șocați de cele întâmplate, cu atât mai mult cu cât, declară ei,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor