Home » Invatamant » Calculatoare pentru elevii săraci

Calculatoare pentru elevii săraci

de Marian MOCANU

Peste 800 de elevi vasluiani au beneficiat și în acest an de calculatoare gratuite în cadrul programului derulat la nivel național prin intermediul inspectoratelor școlare județene. Deja, cei mai mulți dintre ei și-au ridicat de la firmele de profil calculatoarele mult dorite, în unele cazuri, părinții trebuind să mai achite mici diferențe de bani. Rămâne de văzut dacă elevii vor folosi calculatoarele în scopuri școlare, sau acestea vor deveni simple piese de mobilier.

Pentru al zecelea an la rând, elevii provenind din familii sărace au avut posibilitatea achiziționării gratuite a unui calculator în cadrul unui program derulat de Ministerul Educației la nivel național prin intermediul inspectoratelor școlare județene.

În acest an, la unitățile de învățământ din județul Vaslui au fost depuse circa 850 de cereri pentru a beneficia de calculatoare, la fel ca și anul trecut. Elevii beneficiari au primit câte un tichet de 200 de euro pentru achiziționarea un calculator. Sprijinul financiar se acordă doar tinerilor care provin din familii îin care venitul pentru fiecare membru nu depășește 150 de lei. Cererile au putut fi depuse până pe data de 21 aprilie, după care au fost efectuate anchete sociale.

de Marian MOCANU Peste 800 de elevi vasluiani au beneficiat și în acest an de calculatoare gratuite în cadrul programului derulat la nivel național prin intermediul inspectoratelor școlare județene. Deja, cei mai mulți dintre ei și-au ridicat de la firmele de profil calculatoarele mult dorite, în unele cazuri, părinții trebuind să mai achite mici diferențe de bani. Rămâne de văzut dacă elevii vor folosi calculatoarele în scopuri școlare, sau acestea vor deveni simple piese de mobilier. Pentru al zecelea an la rând, elevii provenind din familii sărace au avut posibilitatea achiziționării gratuite a unui calculator în cadrul unui program derulat…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: